Vesti

Formula 1: Hamiltonu pobeda u Monaku!

VN Monaka: Uzbudljivo od početka do kraja

Formula 1, VN Monako, Hamilton
708Pregleda

Luis Hamilton je ostvario četvrtu ovosezonsku pobedu, 77. u karijeri, na veoma zanimljivoj Velikoj nagradi Monaka u Monte Karlu.

Formula 1, VN Monako, Hamilton

Iscrpljujuća bitka u Monte Karlu trajala je skoro 110 minuta. U situaciji u kojoj je 64 kruga vozio na srednje tvrdim gumama, svetski šampion je izdržao sve nalete Maksa Ferštapena i ostvario pobedu. Naravno, Hamilton je pobedu posvetio nedavno preminulom, legendarnom Nikiju Laudi.

Formula 1, VN Monako, Hamilton

Hamilton je na kraju kroz cilj prošao sa 2,6 sekundi prednosti u odnosu drugoplasiranog asa Ferarija, Sebastijana Fetela. Treće mesto pripalo je Fincu Valteriju Botasu, sa 3,2 sekundu u plusu. Holanđanin Maks Ferštapen je zbog kazne (5 sekundi), koju je dobio u 22. krugu, na kraju ostao četvrtoplasirani. Imao je 5,5 sekundi zaostatka.

Peto mesto pripalo je Francuzu Pjeru Gasliju (Red Bul) sa 9,9 sekundi zaostatka. Šesto mesto pripalo je Špancu Karlosu Saincu (Meklaren). On je imao više od 53 sekunde „plusa”. U bodovima je još i sedmoplasirani Rus Danil Kvjat (Toro Roso). Tu su i osmoplasirani Tajlanđanin Aleksandar Albon (Toro Roso), devetoplasirani Australijanac Danijel Rikardo (Reno) i desetoplasirani Francuz Roman Grožan (Has).

Formula 1, VN Monako, Hamilton

U generalnom plasmanu Hamilton ima 137 bodova, a drugoplasirani Botas 120. Na trećem mestu je Sebastijan Fetel sa 82 boda. Četvrtoplasirani Maks Ferštapen ima 78 bodova. Peta pozicija je i dalje u vlasništvu Šarla Leklera, koji je sakupio 57 bodova.

Naredna trka u Svetskom šampionatu voziće se za Veliku nagradu Kanade, 9. juna.

Izvor: Sport Klub

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery