Predstavljamo

Premijera – Stigao je novi Bentley Flying Spur!

Predstavnici kompanije ga nazivaju najboljim “luksuznim Grand Touring sportkim sedanom”

Bentley Flying Spur
2.84KPregleda

Ono što je obećano, danas je i ispunjeno. Bentley je konačno premijerno predstavio treću generaciju modela Flying Spur. Ranije su predstavnici britanskog proizvođača rekli da će to biti tehnološki najnapredniji Flying Spur ikada napravljen, a po svemu sudeći, ta tvrdnja je istinita.

Bentley Flying Spur

Istini za volju, po pitanju spoljašnjeg dizajna nije se puno toga promenilo. Prema tome, novi Bentley Flying Spur izgleda kao evolucija svog prethodnika, iako je reč o potpuno novom automobilu. Premijera nam je otkrila da je nova generacija ovog modela nastala od najnovijeg Continental GT modela sa kojim deli svoju platformu i komponente.

Predstavnici kompanije Bentley svoj novi model opisuju kao “najnapredniji i najbolji luksuzni Grand Touring sportski sedan na svetu”.

Tehnološki najnapredniji Flying Spur ikada napravljen

Kao što je to bio slučaj i sa prethonim generacijama, novi Flying Spur za glavni cilj ima da spoji luksuznost limuzine i performanse sportskog sedana. Naravno, pritom je on opremljen namodernijom i najnaprednijom tehnologijom u automobilskoj industriji.

Na primer, nova, treća generacija modela Bentely Flying Spur poseduje sistem upravljanja svim točkovima. To je zapravo prvi put da se AWS sistem našao na nekom Bentley modelu, i to u kombinaciji sa pogonom na svim točkovima. Tu je i Bentley Dynamic Ride sistem koji dodatno doprinosi “fenomenalnom upravljanju i vožnji”, kako se navodi. Novo vazdušno vešanje sa tri komore dozvoljava vozaču da bira između udobnosti vožnje u limuzini i sportskih performansi.

Naravno, novi Flying Spur je opremljen i brojnim sistemima za asistenciju vozaču i bezbednost. Tu se pre svega misli na asistenciju pri vožnji u gradu, sistem nadgledanja mrtvih uglova i slično…

Mehanizacija i pogonski sklop

Najekstremniji Bentley Flying Spur “ispod haube” krije dobro poznati šestolitarski twin-turbo W12 agregat. On razvija 626 konjskih snaga i 900 Nm obrtnog momenta. Povezan je sa osmostepenim DCT menjačem. Zahvaljujući ovoj konfiguraciji novi Flying Spur iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 3,8 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 333 km/h!

Dimenzije i dizajn spoljašnjosti i enterijera

Značajna razlika između novog modela i njegovog prethodnika jeste ta što je međuosovinsko rastojanje veće za 130 mm. Zahvaljujući tome, novi Flying Spur ima prostraniju i luksuzniju kabinu.

Bentley Flying Spur

Kada je reč o enterijeru, možemo da kažemo da je komandna tabla većim delom inspirsiana komandnom tablom modela Continental GT. Naime, tu je i jedinstvena rotirajuća centralna konzola na kojoj se menja ekran dijagonale 12,3 inča, analogni sat ili otvor za vazduh. Od modernih detalja se još izdvaja i digitalni ekran instrument table u visokoj rezoluciji, ekran osetljiv na dodir sa daljinskim ispred zadnjih sedišta i panorama stakleni krov.

Od materijala se u enterijeru svakako ističe drvo i koža. Naime, kožom su prescučena sedišta na kojima se ističu štepovi u obliku dijamanata. Novi Flying Spur je takođe prvi model koji ima kožnu presvlaku na panelima vrata sa unutrašnje strane izrađenu u 3D stilu.

Duže međuosovinsko rastojanje je svakako imali uticaj i na spoljašnji dizajn. Zahvaljujući tome, novi model sada izgleda duže i agresivnije u isto vreme. Od detalja na spoljašnjem dizajnu se ističu nove felne veličine 21 cola, LED matrix farovi i nove zadnje svetlosne jedinice. Takođe, ornament na haubi, “Flying B” se po prvi put može uvući u haubu.

Novi Bentley Flying Spur će moći da se naruči već od jeseni, a prvi primerci će biti dostavljeni početkom 2020. godine.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery