Vesti

Počela proizvodnja novog Bentley Flying Spur!

Prvi primerci će biti dostavljeni početkom sledeće godine

Bentley Flying Spur
1.36KPregleda

Nakon završene test faze, tokom koje je Bentley koristio 142 prototip automobila, koji su ukupno prešli preko 1,6 miliona kilometara, konačno je krenula proizvodnja novog Bentley Flying Spur.

Bentley Flying Spur

Najnaprendiji automobil u istoriji britanskog proizvođača ručno sklapa tim od skoro 200 ljudi. On se proizvodi u postrojenju u gradu Kru u Engleskoj. Knjige porudžbina su otvorene, a prvi primerci će kupcima biti dostavljeni početkom sledeće godine.

“Novi Flying Spur je veliki korak napred kada je u pitanju kombinacija najmodernije tehnologije sa modernim, ultra-luksuznim dizajnom enterijera i spoljašnjosti”, rekao je Piter Boš, član odbora proizvodnje. “Svaki primerak je remek-delo za sebe. Ručno se izrađuje od najfinijih materijala, i odmah će biti prepoznat kao Bentley. U isto vreme, Flying Spur pruža udobnost sportskog sedana i savremene limuzine”, dodao je on.

Baziran na istoj platfomri kao i najnoviji Continental GT, novi Flying Spur poseduje šestolitarski twin-turbo W12 agregat. On razvija 626 konjskih snaga (467 kW) i 900 Nm obrtnog momenta. Sve se to šalje svim točkovima preko osmostepenog DCT automatskog menjača. Uprkost težini od skoro 2,5 tone, novi Bentley Flying Spur iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 3,8 sekundi. Maksimalna brzina koju postiže je 333 km/h.

U poređenju sa svojim prethodnikom, novi Bentley Flying Spur je za 130 mm duži. To se prevodi u više prostora u kabini.

Više o ovom modelu možete pročitati ovde

Bentley Flying Spur

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery