Predstavljamo

Predstavljeni su Audi RS Q3 i RS Q3 Sportback!

Oba modela razvijaju po 395 KS!

Audi RS Q3 i RS Q3 Sportback
2.06KPregleda

U samo jednom potezu, Audi je predstavio potpuno nove RS Q3 i RS Q3 Sportback modele!

 

Da počnemo od onoga što se krije ispod haube. Naime, i Audi RS Q3 i RS Q3 Sportback poseduju 2.5-litarski, petocilindarski agregat koji razvija 395 KS (294 kW) i 480 Nm obrtnog momenta. Taj agregat je povezan sa sedmostepenim S tronic menjačem i Quattro pogonom na svim točkovima.

Zahvaljujući ovoj konfiguraciji, oba modela iz mesta do „stotke“ ubrzavaju za samo 4,5 sekundi. Takođe, oni postižu elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h. Međutim, kupci će moći da odabetu opciju da maksimalna brzina bude ograničena na 280 km/h.

Audi RS Q3 i RS Q3 Sportback

Naravno, to nije sve. Naime, ovi performantni krosovet modeli poseduju i unapređeno vešanje i kočioni sistem. Kao opcija će biti dostupne i keramičke kočnice.

Kada je reč o dizajnu, mislimo da ne treba puno toga da kažemo, jer „slika govori 1.000 reči“. Prema tome, izdvojili bismo „Singleframe“ masku (gril) sa motivima pčelinjeg saća. Tu su i branici agresivnog dizajna, veliki usisnici za vazduh i slično. Izdvojili bismo i felne koje su dostupne u veličinama od 20 i 21 cola.

Kabina je takođe unapređena i izgleda sportski. Tu su osvetljeni pragovi, presvlaka od alkantare i RS oznake.

Audi RS Q3 i RS Q3 Sportback će početi da se prodaju već od sledećeg meseca, a u prodajne salone stižu krajem godine. U Nemačkoj će se Audi RS Q3 prodavati po ceni od 63.500 evra, a RS Q3 Sportback po ceni od 65.000 evra.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery