Vesti

Predstavljen je Peugeot 508 Sport Engineered Concept!

Pogon na svim točkovima, od 0 do 100 km/h za 4,3 sekundi!

Peugeot 508 Sport Engineered Concept
3.24KPregleda

Peugeot je predstavio model koji uopšte niko od nas nije očekivao. Nazvan je Peugeot 508 Sport Engineered Concept, a biće premijerno predstavljen javnosti na ženevskom sajmu automobila. Kako navode predstavnici francuskog proizvođača, ovaj model pruža uvid u to kako će izgledati budućnost elektrifikovanih, performatnih vozila sa značkom lava.

Peugeot 508 Sport Engineered Concept

Peugeot Sport odeljenje je kreiralo Engineered Concept počevši sa modelom 508 Hybrid. Na taj model je primenjena “magija” koja se tiče dizajna, performansi i efikasnosti.

Pročitajte i: TEST: Peugeot 508 GT 1.6 PureTech (225KS)

Da li Nemci treba da počnu da brinu zbog performantih automobila kompanije Peugeot?

Srce modela Peugeot 508 Sport Engineered Concept je PureTech 200 agregat koji je uparen sa elektromotorom koji razvija 110 konjskih snaga i koji šalje snag una prednje točkove. Drugi elektromotor, koji razvija 200 konjskih snaga je smešten pozadi i pokreće zadnju osovinu.

Zahvaljujući ovom pogonskom sklopu ukupni obrtni momenat je 500 Nm. Predstavnici kompanije Peugeot navode da ovaj model zahvaljujući ovom pogonu iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 4,3 sekundi. Takođe se navodi da je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h. Ovaj sedan poseduje i bateriju kapaciteta 11,8 kWh zahvaljujući kojoj sa jednim punjenjem može da pređe do 50 kilometara samo na električnu energiju.

Kako bi ovaj pogonski sklop bio “potpun”, Peugeot je spustio vešanje i unapredio upravljanje. Montirani su i Michelin Pilot Sport 4S pneumatici.

Dizajn

Kako bi išao u skladu sa novim pogonskim sklopom, Peugeot 508 Sport Engineered Concept ima novi branik sa zastorom koji je napravljen preko 3D štampača koji usmerava vazduh ka zadnjem difuzoru. Tu su i mala “krilca” kako bi se smanjio otpor vazudha i unapredila aerodinamika. Ceo automobil je ofarban u “Selenium” sivu boju.

Enterijer

Peugeot se malo “poigrao” i sa enterijerom modela Peugeot 508 Sport Engineered Concept. Tu su nova sedišta presvučena kožom i alkanatrom. Volan je takoše presvučen alkantarom i ima detalje od ugljenikovih vlakana i tri “Peugeot Sport Engineered” linije na dnu. Krov i A stubovi su takođe presvučeni alkantarom.

Predstavnici francuskog proizvođača nisu rekli da li će Peugeot 508 Sport Engineered Concept stići do serijske proizvodnje. To bi svakako bilo lepo.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery