Vesti

Kia XCeed – Prva tizer fotografija novog krosover modela!

Premijera na ženevskom sajmu automobila

Kia XCeed tizer
2.01KPregleda

Krosover gama kompanije Kia će uskoro postati bogatija za još jedan model (nezvanično ime je XCeed). Reč je o krosoveru koji je baziran na modelu Ceed, za kog je objavljena i prva tizer fotografija.

Kia XCeed tizer

Na tizer fotografiji vidimo sjajne dizajnerske linije, međutim, s obzirom da je XCeed zapravo odignuti hečbek, verujemo da će serijski model neće izgledati impresivno kao ovaj crtež.

Ako nešto znamo o dizajnerskim skicama, onda je to da one mogu izgledati previše nerealno. Prema tome, ovde vidmo “padajući” krov, agresivno dizajnirani zadnji deo, široke i velike točkove i slično. Takođe, na fotografiji ne vidimo bočne retrovizore ni ručice za otvaranje vrata.

Sa druge strane pak, verujemo da će konačna, serijska verzija ovog modela biti znatno drugačija. Pretpostavlja se da će XCeed izgledati kao standardni Ceed, s tim što će imati veći klirens, plastične obloge i redizajnirane branike. Dimenzije će ga staviti u isti segment u kom se nalaze i Ford Focus Active i Volkswagen Golf Alltrack.

Kia XCeed špijunkska fotografija

Znamo i da ovaj model neće predstavljati konkureniciju modelima Kia Stonic i Sportage. On će biti pozicioniran između njih i najverovatnije će imati pogon samo na prednjim točkovima. Ipak, očekuju se neki novi modovi vožnje.

Nege pogonske opcije će biti preuzete sa nove generacije modela Ceed, ali se očekuje da XCeed dobije i plug-in hibridnu varijantu krajem ove godine, kao i Ceed Sportswagon.

Još jedna novina koja će se naći u Kia modelima jeste digitalna instrument table dijagonale 12,3 inča. Ona će biti dostupna kao opcija na svim novim Ceed modelima od jeseni ove godine.

Model Kia XCeed će premijerno biti predstavljena na Sajmu automobila u Ženevi.

Kia XCeed špijunska fotografija

Špijunske fotografije: Carscoops 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery