Vesti

Predstavljen je novi Toyota LQ koncept!

Dobrodošli u budućnost

Toyota LQ koncept
1.15KPregleda

Toyota će na predstojećem sajmu automobila u Tokiju predstaviti i jedan novi koncept. On je dobio ime Toyota LQ.

Toyota LQ koncept

Međutim, ovo nije potpuno novi koncept automobil. Radi se o unapređenoj verziji koncept modela Toyota Concept-I. On je prvi put predstavljen 2017. godine na CES Sajmu potrošačke eketronike u Las Vegasu.

Toyota je taj koncept znatno unapredila i podarila mu je (osim novog imena) i nove, futurističke tehnologije. Dizajn je i dalje futuristički. Ističu se stakleni donji deo vrata i pokriveni zadnji točkove. Sa druge strane, u enterijeru je sada konvecionalni volan za razliku od onog sa koncepta iz 2017. godine.

Takođe, tu je i četvrti nivo autonomne tehnolgije i „Yui“ sistem veštačke inteligencije. Ističu se i OLED paneli, Head Up ekran, kao i „Digital Micromirror Device“ (DMD) u prednjim svetlima koji projektuje figure na put ispred kako bi komunicirao sa drugim automobilima i ljudima u blizini.

Toyota LQ koncept

„Yui“ veštačka inteligencija kontroliše gotovo sve u automobilu, dok se u isto vreme trudi da putnicima obezbedi komfor i uživanje. Vozač sa ovim sistemom može komunicirati putem glasovnih komandi.

Toyota LQ koncept je dugačak 4.530 mm, širok 1.840 mm i visok 1.480 mm. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2.700 mm. Ovaj automobil je potpuno električan i ima autonomiju (domet) od oko 300 kilometara.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery