Vesti

Počela proizvodnja nove generacije modela Nissan Juke!

Ovaj model se proizvodi u postrojenju u Sanderlendu u Velikoj Britaniji

Nissan Juke
2.33KPregleda

Nakon investicije kompanije Nissan u iznosu od 100 miliona funti u postrojenje u Sanderlendu, počela je serijska proizvodnja nove generacije modela Juke.

Nissan Juke

Nissan Juke je u dizajniran u Britaniji, a ciljna grupa japanskog proizvođača su kupci u Evropi. Naime, u dizajniranju ovog modela su učestvovali timovi iz Padingtona, Londona i Krenfilda. Kako su naveli predstavnici kompanije Nissan, 70% od ukupne proizvodnje modela Juke biće namenjeno tržištima na Starom kontinentu.

„Pre 35 godina čelnici kompanije Nissan odlučili su da stvore fabriku u Velikoj Britaniji. Iz nje bi služili svojim klijentima u Evropi. Deset miliona vozila kasnije, postrojenje u Sanderlendu je najveća fabrika automobila u Velikoj Britaniji. A ovi Juke je „najpovezaniji“ automobil. Nissan je otvorio čak 35.000 radnih mesta u ovoj ostrvskoj zemlji od kreiranja ovog postrojenja. Želeo bih da se zahvalim našim timovima širom zemlje, našoj bazi dostavljača i našim radnicima za sav njihov trud koji je doveo do kreiranja novog modela, upravo ovde“, rekao je Đanluka de Ficši, predsednik Nissan Europe.

Da bi se Nissan proizvodio u tom postrojenju bilo je potrebno 5.000 sati treninga za osoblje. Da ne pominjemo i brojne investicije i naprednu tehnologiju.

Više o samoj novoj generaciji modela Nissan Juke možete pročitati ovde.

Prodaja modela Nissan Juke bi trebalo da startuje već krajem novembra.

Nissan Juke

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery