Vesti

Lamborghini navodno sprema Aventador SVR!

Imaće atmosferski V12 koji razvija 830 KS!

Lamborghini Aventador SVR - spekulacije
3.54KPregleda

Spekuliše se da Lamborghini razvija novu, performantnu varijantu modela Aventador (Aventador SVR). Ona bi mogla biti poslednja verzija ovog „razjarenog bika“ sa atmosferskim, 6,5-litarskim V12 agregatom!

Lamborghini Aventador SVR - spekulacije

Još jedna najnovija informacija tiče se naslednika modela Aventador. Naime, taj model se neće pojaviti pre 2024. godine, a do tada će italijanski brend održavati gamu svežom, predstavljanjem varijanti koje će doći nakon model SVJ.

Naime, na jednom forumu se pojavila informacija da će prva od tih verzija nositi oznaku SVR. Tamo se navodi da će Aventador SVR imati unapređeni 6.5-litarski V12 agregat, bez ikakve hibridne tehnologije. Kao takav, on će razvijati čak 830 KS! To je znatno više od onoga što razvija model SVJ (770 KS).

Navodi se da će se Aventador SVR proizvesti u svega 40 primeraka, što znači i da će biti daleko ređa pojava od modela SVJ. Međutim, kako stoje stvari, taj model će biti namenjen samo vožnji po stazi, te neće biti legalan za javne puteve. Naravno, uvek postoji mogućnost da se to nešto kasnije promeni.

Ako je istina da će se Aventador na tržištu zadržati sve do 2024. godine, onda nije nikakvo iznenađenje da Lamborghini radi na najmanje još jednoj varijanti.

Lamborghini Aventador SVR - spekulacije

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery