Vesti

Predstavljen je novi Subaru Outback!

Turbo snaga i masivni ekran infotejnment sistema

Subaru Outback
2.96KPregleda

Subaru je na Sajmu automobila u Njujorku predstavio potpuno novi Outback. Reč je o šestoj generaciji popularnog krosover/karavan vozila.

Subaru Outback

Kao i uvek, novi Subaru Outback je povišena karavan verzija takođe novog Legacy modela. Prema tome, Outback prati njegov dizajn, ali izgleda nešto grublje za šta su zaslužne plastične obloge na karoseriji i branici koji predstavljaju sinonim za njegov avanturistički karakter.

Nova, šesta generacija modela Outback je postavljena na novu platformu kompanije Subaru. Zahvaljujući tome, ovaj model ima unapređeno upravljanje u odnosu na prethodnika. Takođe, tu je i klirens od 23 cm, što je više nego što ima većina ostalih SUV modela na tržištu.

Nova generacija modela Subaru Outback je stari šestocilindarski agregat zamenila novim, 2,4-litarskim turbo agregatom koji razvija 260 konjskih snaga. Uvodne varijante će se prodavati sa atmosferskim bokser četvorocilindarskim agregatom zapremine 2,5 litara koji razvija 182 KS. Obe pogonske opcije su povezane sa osmostepenim CVT menjačem koji ima i manuelni mod.

Međutim, možda najvažnija novina kod novog Outback modela nalazi se u enterijeru. Naime, kabina je izrađena od kvalitetnijih materijala i u njoj se istiće ogromni ekran infotejnment sistema dijagonale čak 11,6 inča.

Tu su i “EyeSight” sistemi asistencije vozaču i bezbednosti.

Novi Subaru Outback će se prodavati u sledećim varijantama: Base, Premium, Limited, Onyx Edition XT, Limited XT i Touring XT. Informacije o ceni i ostali detalji će biti objavljeni pre početka prodaje koja je zakazana za jesen.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery