Vesti

Nissan GT-R50 By Italdesign zablistao u Velikoj jabuci!

Cena jednog primerka je 990.000 evra, a biće ih proizvedeno ukupno 50

Nissan GT-R50 Italdesign
1.29KPregleda

Nissan nastavlja sa promocijom modela ograničenog izdanja, GT-R50, koji je premijerno predstavljen u Njujorku. Reč je o modelu koji je nastao kao plod saradnje sa kompanijom Italdesign.

Nissan GT-R50 Italdesign

GT-R50 Italdesign je zapravo prvi put predstavljen na “Goodwoof festival brzine” prošle godine. Međutim, tada se nije znalo hoće li ovaj model stići do proizvodne trake. Ubrzo nakon toga, predstavnici japanskog proizvođača su objavili da će biti proizvedeno svega 50 primeraka ovog modela. Svaki automobil od tih 50 će se prodavati po ceni od 990.000 evra, i to pre poreza i bez dodatnih opcija.  

Predstavnici kompanije Nissan još uvek nisu objavili informaciju o tome koliko je primeraka rezervisano. Međutim, s obzirom da je GT-R50 predstavljen i na Sajmu automobila u Njujorku, pretpostavljamo da još uvek ima nekoliko primeraka koji nisu rezervisani. U SAD živi veliki broj kolkcionara, tako da će nam, verovatno, uskoro stići obaveštenje da je svih 50 primeraka modela Nissan GT-R50 rezervisano.

Kao i drugi GT-R modeli generacije R35, GT-R50 Italdesign poseduje 3,8-litarski twin-turbo V6 agregat. Međutim, on je naštimovan tako da kod njega razvija 710 KS i 780 Nm obrtnog momenta. Naravno, nije samo dodatna snaga ono po čemu se ovaj model razlikuje od ostalih GT-R modela. Ovaj model se od ostalih razlikuje i po dizajnu.

Za dizajn ovog modela zaslužna je kompanija Italdesign. Neki od najupečatljvijih detalja su svakako jedinstveni farovi i zadnje svetlosne jedinice, felne, spojler i specijalna sivo-zlatna boja.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery