Vesti

Predstavljen je novi Mercedes-AMG A35 Sedan!

Razvija 302 konjske snage, iz mesta do 96 km/h ubrzava za 4,7 sekundi!

Mercedes-AMG A35 Sedan
2.3KPregleda

Znali smo da nas očekuje sedan varijanta modela Mercedes-AMG A35, a ona je danas i zvanično predstavljena. Naime, stigao je Mercedes-AMG A35 4Matic Sedan. Predstavnici nemačkog proizvođača automobila navode da će ovaj model biti namenjen mlađim kupcima, kao i hečbek verzija.

Mercedes-AMG A35 Sedan

Kao i hečbek model, Mercedes-AMG A35 Sedan ispod haube krije četvorocilindarski agregat zapremine 2 litara sa turbo punjačem koji razvija 302 konjske snage i 400 Nm obrtnog momenta. Sva ova snaga se šalje svim točkovima preko AMG Speedshift 7G sedmostepenog menjača. Tu je i napredni 4MATIC sistem upravljanja svim točkovima. Navodi se da A35 Sedan iz mesta do 96 km/h ubrzava za 4,7 sekundi, te da postiže maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Naravno, kao i hečbek, i A35 Sedan će se od drugih modela iz A-Klase razlikovati po sportskim komponentama. Tu mislimo na prednji spliter, detalje od hroma i alu felne veličine 18 cola. Tu su i spojler na prtljažniku, difuzor i dve izduvne cevi.

Takođe, klijenti koji se odluče za kupovinu ovog modela ga mogu prilagoditi svom ukusu. Na raspolaganju će im biti „AMG Aerodynamics“ i „AMG Night“ paketi opreme. Prvi podrazumeva nekoliko sitnih detalja vezanih za aerodinamiku, a drugi crne detalje na dizajnu. Kao opcija su dostupne i felne veličine 19 cola.

Kada je reč o enterijeru, ovaj sedan je opremljen najnovijim AMG volanom sa ravnim dnom. Volan je presvučen perforiranom kožom. Tu su i crveni šavovi. Na volanu se nalazi i selektor moda vožnje. Tu je i novi MBUX infotejnment sistem koji kombinuje veliki ekran infotejnmenta i digitalnu instrument tablu.

Vozačima će na raspolaganju biti pet moda vožnje. To su Slippery, Comfort, Sport, Sport + i Individual. Kako bi kočenje bilo jednako dobro kao ubrzanje, Mercedes-AMG A35 Sedan je opremljen jednodelnim kočionim kleštima sa četiri klipa i diskovima prečnika 350 mm na prednjim točkvoima. Na zadnjim točkovima se nalaze kočiona klešta sa jednim klipom i diskovi prečnika 330 mm.

Mercedes-AMG A35 Sedan će biti opremljen i AMG Ride Control sistemom. Taj sistem vozaču omogućava promenu imeđu tri različite konfiguracije vešanja. Sistem funkcioniše automatski i podešava amortizere u skladu sa načinom vožnje i uslovima na putu.

Još uvek nema informacija o tome kada će se ovaj model naći u prodajnim salonima. Takođe se ne zna ni po kojoj ceni će se on prodavati. Očekujemo da ovaj model vidimo na Sajmu automobila u Njujorku.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery