Predstavljamo

Predstavljen je novi Cupra Tavascan EV koncept!

Ima tri elektormotora, 302 konjske snage i autonomiju od 450 kilometara!

Cupra Tavascan koncept
1.3KPregleda

Predstavljanjem novog Cupra Tavascan koncepta, španski brend nam pokazuje svoje namere kada je u pitanju njegova elektrifikovana budućnost!

Cupra Tavascan koncept

Cupra Tavascan je baziran na MEB platformi, koja je, slobodno možemo reći, postala “temelj” kada su u pitanju električni automobili koji nastaju pod okriljem VW grupacije. Ovaj koncept pokreću tri elektromotora. Dva su integrisana na prednjoj, dok je treći smešten na zadnjoj osovini. Oni ukupno razvijaju 302 konjske snage (225 kW). To je dovoljno da Tavascan iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 6,5 sekundi.

Tu je i litijum-jonska baterija od 77 kWh koja je smeštena u pod automobila. Rezultat je nizak centar gravitacije i dinamičnija vožnja. Takođe, sa ovom baterijom, Tavascan sa jednim punjenjem može da pređe do 450 kilometara puta, po WLTP ciklusu.

Cupra Tavascan koncept

Spoljašnji dizajn

Vizuelno, ovaj koncept prati trend krosover/kupe automobila. Odlikuje ga uglađen dizajn sa prednjim delom koji izgleda agresivno. “Cupra” slova se nalaze između farova sa integrisanim LED dnevnim svetlima, a ispod natpisa se krije logo španskog brenda. Tu su i “tanki” bočni retrovizori, ručice za otvaranje vrata koje iskaču na dodir (kao kod modela Range Rover Velar) i felne velični 22 cola. Zadnji deo takođe izgleda upečatljivo i ima specijalan svetlosni “potpis”. Tu je još jedan osvetljeni Cupra logo, ali i detalji od ugljenikovih vlakana i bakra.

Enterijer

Kada je reč o kabini, u njoj ima dovoljno mesta za četiri osobe. Sva sedišta su odvojena i u njih su integrisani zvučnici i konekcija za telefon. Na volanu se ističe selektor režima vožnje i dugme za startovanje automobila. Naravno, tu je još jedan osvetljeni Cupra logo, ali i druge kontrole.

Na samoj sredini komandne table ističe se ekran infotejnment sistema dijagonale 13 inča. Levo od njega se nalazi ekran digitalne instrument table od 12,3 inča. Zanimljivo u vezi sa ekranom infotejnmenta jeste to što se on može pomeriti ka vozaču kada je to potrebno. Tu je još i ambijentalno osvetljenje, ali i presvlaka od kože i alkantare. Naravno, neizostavni su i detalji od ugljenikovih vlakana.

Cupra Tavascan koncept

Cupra Tavascan je dobio ime po jednom selu u Španiji koje se nalazi u blizini granice sa Francuskom. Ovaj koncept će premijerno biti predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu koji počinje sledeće nedelje.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery