Predstavljamo

Predstavljen je Audi SQ8!

Pokreće ga četvorolitarski twin-turbo V8 dizel agregat!

Audi SQ8
4.21KPregleda

Nakon brojnih špijunskih fotografija i spekulacija, konačno je predstavljen novi Audi SQ8! Ovaj model je dostupan sa četvorolitarskim twin-turbo V8 dizel agregatom!

Audi SQ8

Ispod haube modela Audi SQ8 krije se četvorolitarski twin-turbo V8 dizel agregat kakav se nalazi kod modela SQ7. On razvija 429 konjskih snaga i čak 900 NM obrtnog momenta već pri 1.000 obrtaja. Zahvaljujući tome, Audi SQ8 iz mesta do 100 km/h ubrzava za svega 4,8 sekundi. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h.

Pogonski sklop ocog vozila ima i litijum-jonksu bateriju od 48 volti. Ona napaja elektirčni kompresor zahvaljujuči kome se, gotovo u potpunosti eleminiše tzv. “turbo rupa”. Kupci ovog modela će moći da se voze samo na električnu energiju pri brzinama do 22 km/h. Međutim, nije samo agregat ono po čemu će se Audi SQ8 razlikovati od ostalih Q8 modela. Tu su i kočnice od ugljenikovih vlakana na sva četiri točka, a standardno je i adaptivno vešanje.

Kada je reč o spoljašnjem dizajnu, SQ8 se dosta razlikuje od jeftinijih Q8 modela. Na primer, tu su četiri izduvne cevi, difuzor, sportski točkovi, S oznake i novi usisnici za vazduh. U enterijeru se ističu papučice od nerđajućeg čelika, aluminijumski pragovi, S oznake i presvlaka od kože i alkantare.

Rečeno je da Audi radi i na SQ8 modelu sa benzinskim agregatom koji će biti dostupan na odabranim tržištima. Početna cena modela sa fotografija je 80.815 funti.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery