Vesti

Formula 1: Hamilton najbolji u Francuskoj!

Velika nagrada Francuske

Hamilton, Formula 1, VN Francuske
1.23KPregleda

Pobednik trke za Veliku nagradu Francuske je vozač Mercedesa Luis Hamilton. Od početka do kraja trke je vozač Mercedesa je držao prvu poziciju. Iza njega je bio timski kolega Valteri Botas koji je i završio na drugoj poziciji.

Hamilton, Formula 1, VN Francuske

Treće mesto pripalo je mlađem od dvojici vozača Ferarija, Šarlu Lekleru. Iza njega su ostali Maks Ferštapen u svom Red Bulu i drugi Ferari kojim upravlja Sebastijan Fetel.

Lekler je u poslednjem krugu bio blizu da pretekne Botasa praktično u poslednjoj krivini. Međutim, to mu na kraju nije pošlo za rukom.

Fetel je nakon starta sa sedme pozicije uspeo da se probije ispred Meklarena i dođe do petog mesta. Nije mogao da pretekne i Ferštapena. On je promenom guma krug pre kraja trke uspeo da na kraju izveze najbrži krug trke i tako zaradi dodatni bod.

Hamilton, Formula 1, VN Francuske

Meklarenov dvojac imao je dobru trku i prikazao dobru vožnju pa je Karlos Sainc trku završio na šestom mestu.

Velika borba je u poslednja dva kruga vođena za sedmo mesto. Sedmo mesto je do tada držao Lando Noris. Međutim, u poslednjem krugu pretekli su ga Danijel Rikardo u Renou, Kimi Raikonen u Alfa Romeu i Niko Hilkenbeg u drugom Renou, a Noris je ostao na desetoj poziciji.

Rikardo je nakon trke bio pod istragom zbog incidenta u poslednjem krugu, kada je u dva navrata u borbi za poziciju izašao sa staze. Nakon trke to ga je koštalo sedme pozicije pa je zbog kazne od pet sekundi pao na 11. mesto. To znači da je poredak od sedmog mesta sledeći: Kimi Raikonen je sada sedmi, a slede Niko Hilkenberg, Lando Noris i Pjer Gasli.

Hamilton, Formula 1, VN Francuske

Hamiltoj u Francuskoj, u osmoj trci sezone, zabeležio šestu pobedu ove godine. Britanac vodi u generalnom plasmanu sa 187 bodova, prati ga Botas sa 151, a Fetel na trećem mestu ima 110.

Sezona se nastavlja već sledećeg vikenda u Austriji.

Hamilton, Formula 1, VN Francuske

Izvor: Sport Klub

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery