Vesti

Poznati novi detalji o SkyActiv-X agregatu modela Mazda3!

Razvijaće 178 konjskih snaga i 222 Nm obrtnog momenta!

MAzda3 / SkyActiv-X
1.3KPregleda

Mazda polako počinje da otkriva tajne o svom SkyActiv-X agregatu. Ovaj agregat je debitovao kod modela Mazda3, a poseduje revolucionarnu SPCCI tehnologiju (Spark Controlled Compression Ignition).

MAzda3 / SkyActiv-X

Da podsetimo, SPCCI je tehnologija koja donosi jedinstveni metod paljenja i sagorevanja. Ona na taj način kombinuje performanse i ljubav prema visokim brojevima obrtaja benzinskog motora sa odazivom i ekonomijom dizelaša.

Naime, nedavno se na internetu pojavila fotografija koju je objavila Mazda Slovačka na svom sajtu. Na toj fotografiji se vide podaci o snazi i obrtnom momentu novog SkyActiv-X agregata u modelu Mazda3.

Mazda3 / SkyActiv-X

Fotografija nam otkriva da će u Evropi ovaj agregat razvijati 178 konjskih snaga (133 kW) i 222 Nm obrtnog momenta. Na fotografiji se ne vidi kolika je zapremina motora, ali se vidi da je on dosutpan u kombinaciji sa manuelnim i automatskim menjačem.

Hečbek varijanta biće dostupna sa standardnim prednjim ili sa pogonom na sva četiri točka. Limuzina će se isporučivati isključivo sa pogonom na prednje točkove. Podaci sa zvaničnog sajta Mazde u Slovačkoj pored detalja o motorizaciji i paketima opreme otkrivaju i cenu ovog automobila. Na fotografiji se dalje vidi da će, barem u Slovačkoj, Skyactiv-X biti dostupan u najbogatijim paketima opreme, GT i GT Plus.

Prema tome, najjeftinija Mazda3 opremljena Skyactiv-X agregatom sa 180 konjskih snaga u Slovačkoj će koštati 23.190 evra. U pitanju je verzija sa pogonom na prednje točkove i manuelnim menjačem. Verzija sa pogonom na svim točkovima i automatskim menjačem će koštati 29.290 evra.

Mazda će svoj novi SkyActiv-X agregat prvo lansirati u zemljama sa striktnom regulativom o emisiji štatnih gasova. Više detalja o modelu Mazda3 možete pronaći ovde.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery