970_250_eko
Vesti

Maserati Alfieri stiže 2020. godine!

Ipak neće biti samo još jedno “prazno” obećanje

561Pregleda

Čini se da prelepi Maserati Alfieri ipak neće biti jedan od onih koncepta FCA grupacije koji nikada nisu stigli do fabričke trake i serijske proizvodnje. Predstavnici ove kompanije su naveli da će pretprodukcijska proizvodnja početi 2020. godine.

Maserati Alfieri

Iako predstavnici kompanije Maserati nisu pomenuli konkretno ime Alfieri, saopštili su da će tokom jeseni krenuti sa pripremama fabrike u Modeni. Postrojenje se priprema za proizvodnju novog modela koji je opisan kao „karakteristični Maserati sportski automobil“.

Nije otkiveno puno detalja o ovom modelu, ali je prošle godine najavljeno da su u planu kupe i kabriolet verzija modela Alfieri. Ovi modeli bi trebalo da na tržištu zamene vremešne GranTurismo i GranCabrio.

Maserati Alfieri je premijerno predstavljen kao koncept na ženevskom sajmu automobila 2014. godine. Nakon što je sjajno prihvaćen od publike i nakon što je dobio pohvale, FCA je u maju te godine najavila da planira serijsku verziju.

Tada se navodilo da će serijski model stići na tržište pre 2018. godine. Takođe se navodilo da će se prodavati sa tri V6 agregata koji bi razvijali 404 (301 kW), 444 (331 kW) i 513 konjskih snaga (382 kW). Uvodne verzije bi imale pogon na zadnjim, dok bi skuplje varijante imale pogon na svim točkovima.

Nažalost, Alfieri je nakon toga postao žrtva tendencije FCA grupacije da obećava ono što ne može da ispuni. Tako je 2018. godina došla i prošla, a nigde ni traga sportskom automobilu.

Osveženi planovi

Maserati Alfieri

U junu 2018. godine je ponovo potvrđeno da će Alfieri stići do serijske proizvodnje. Međutim, planovi za taj model su se značajno promenili. Umesto da ima konvencionalni pogon, Alfieri bi sada trebalo da se prodaje u plug-in hibridnim i električnim varijantama.

Naime, predstavnici FCA grupacije su naveli da će Alfieri EV imati tri elektormotora i pogon na svim točkovima. Takođe je obećano da možemo očekivati veliki domet sa jednim punjenjem i brzo punjenje baterija. Predstavnici kompanije Maserati su navel ii da će Alfieri EV iz mesta do stotke ubrzavati za oko 2 sekunde. Takođe, maksimalna brzina bi trebalo da bude veća od 300 km/h.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery