Vesti

Škoda u Ženevi predstavlja novi konpcet po imenu Vision iV

Reč je o električnom krosover-kupeu baziranom na MEB platformi

Škoda Vision iV
1.69KPregleda

Po svemu sudeći, Kamiq neće biti jedina novina koju će nam Škoda predstaviti na Sajmu automobila u Ženevi.

Škoda Vision iV

Naime, češki proizvođač automobila je juče objavio prve dizajnerske skice novog konpcet modela. Taj koncept je nazvan Vision iV, a reč je o potpuno električnom krosover-kupeu sa dinamičnim linijama karoserije. Ovaj model će biti baziran na MEB platformi VW grupacije.

U saopštenju kompanije Škoda se navodi: “Prvo Škoda vozilo bazirano na VW modularnoj platformi će biti krosover-kupe sa petoro vrata. Ono će imati sportski dizajn”.

Na skicama vidimo atletske proporcije, felne veličine 22 cola i “padajući” krov. Takođe vidimo i da će konvencionalni bočni retrovizori biti zamenjeni kamerama, te da na vratima nema ručica za njihovo otvaranje i okvira prozora. Skice ukazuju i na izostanak B stuba, što bi moglo da znači da ovaj koncept ima „suicide“ tip otvaranja vrata.

Na njegovom prednjem delu se ističe Škoda maska (rešetka) koja je šira nego obično. Tu je i horizontalna svetleća linija koja povezuje farove. Slobodno možemo reći da ovaj model izgleda agresivno kada se posmatra “oči u farove”. Za to su delom zaslužni i veliki usisnici za vazduh.

Na zadnjem delu se ističu LED svetlosne jedinice, aerodinamične linije i svetleća linija iznad difuzora. Takođe vidimo da je Škoda lčogo osvetljen crvenom bojom.

Škoda Vision iV

Normalno je da se nameće pitanje da li će ovaj koncept biti uvid u serijski model. To jođ uvek nije zvanično potvrđeno, ali su predstavnici komapnije ranije objavili da će do 2022. godine biti predstavljeno više od 10 elektrifikovanih modela.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery