AktuelnoVesti

Potvrđen dolazak Alfa Romeo krosovera B segmenta 2024.

3.04KPregleda

Alfa Romeo, kao što znamo, sada je pod moćnim korporativnim krovom Stellantisa, s tim što ovaj konglomerat planira da investira u italijansku marku tokom naredne dekade.

 

Proizvođač iz Milana već sada širi svoju ponudu predstavljajući krosover Tonale (koji neće biti i poslednji u portfoliju). Šef Alfe Romeo, Žan-Filip Imparato, obelodanio je detalje u vezi s novim modelom u poslednjem intervjuu.

 

Imparato je otkrio da će novi model najverovatnije biti nazvan „Brennero“, i pozicioniraće se ispod Tonalea u Alfinoj hijerarhiji. Biće lansiran 2024., i mada će biti prvi čisto električni model italijanske marke, biće u ponudi sa SUS motorima.

 

Prvo čisto električno vozilo Alfe će biti lansirano 2025., iste godine za koju Imparato kaže da će u 100 odsto slučajeva iznedriti čisto električne modele.

 

Imparato je prethodno vodio Peugeot, pomogavši francuskom proizvođaču da popravi svoju finansijsku situaciju, a isto želi da uradi s Alfom. On planira to da ostvari na taj način što će targetirati BMW u cenovnom smislu, na kojem god planu da se ove dve marke takmiče i ukrste, nadajući se da će postići paritet cena za samo par godina.

 

Alfi će biti potreban sveža gama da bi bila konkurentna, a kompanija ima planove da razvije pet modela. Jedan od njih je nedavno predstavljeni Tonale, dok će druga dva zameniti Giuliju i Stelvija. Krosover pozicioniran ispod Tonale je četvrti, s tim što u Alfi priznaju da još uvek nisu odlučili šta će uraditi s petim primerkom. Imparato takođe kaže da kompanija želi da bude konkurentna van Evrope, sugerišući da će se okušati u SAD.

 

Alfa želi da ima značajne premijere svake godine, sve do 2030., bilo da se radi o potpuno novom modelu ili osveženom postojećem proizvodu. Tonale zapravo uzkazuje na fokusiraniji smer italijanske marke, koja nastoji da se jasno pozicionira unutar Stellantisovog prilično zagušenog portfolija, što bi pomoglo da se napravi most između Alfinog tradicionalnog nasleđa i električne budućnosti.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery