AktuelnoVesti

Porsche ulaže dodatnih 70 miliona evra u Rimac za udeo od 24 odsto

2.09KPregleda

Porsche je povećao svoj udeo u Rimcu s 15,5 na 24 odsto, uz investiciju od 70 miliona evra.

 

Ova najnovija finansijska injekcija je Porscheova treća u hrvatsku kompaniju, nakon inicijalne akvizicije kada je preuzeto 10 odsto 2018.

 

Od prvog ulaganja, Rimac je udvostručio radnu snagu na gotovo 1000 ljudi, usput pripremivši C_Two električni hiperautomobil s 1914 ks. Pored Porschea, Rimac sarađuje u strateškom i tehničkom smislu s Hyundaijem, Kijom, Aston Martinom, Automobili Pininfarinom, Koenigseggom i drugima.

 

Osnivač i šef firme, Mate Rimac, rekao je: „Porsche predstavlja veliku podršku za našu kompaniju od 2018., i uvek je bila privilegija što je jedan od najpoznatnijih svetskih proizvođača sportskih automobila deo Rimca.

 

Ponosni smo što radimo zajedno na novim uzbudljivim i elektrifikovanim proizvodima, kao i na činjenicu što je Porscheovo poverenje u Rimac rezultiralo s nekoliko rundi investicija, što je Porsche učinilo važnim akcionarom.“

 

Uprkos pojačanoj podršci od strane nemačke marke, Rimac je rekao da njegova firma „ostaje u potpunosti nezavisan entitet“, kao i da će njeni projekti i akcionari uvek biti držani „u potpunosti odvojenim“.

 

Porsche je saopštio da je već izdao porudžbine s Rimcem za „razvoj visokoinovativnih serija komponenti“, a dve kompanije će ujedno proširiti svoju saradnju.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery