970_250_eko
Vesti

Porsche ne želi da elektrifikuje svoje GT modele!

Odupiru se elektrifikaciji…

Porsche GT
741Pregleda

Porsche je krenuo sa elektrifikacijom svoje game, međutim, po rečima šefa odeljenje Porsche GT, Andreasa Pruningera, planovi elektrifikacije se neće primenjivati na GT modele.

Porsche GT

Naime, on je u jednom intervjuu rekao da čak ni model kao što je Porsche 911 Hybrid u gami kompanije neće naterati Porsche GT odeljenje da krene putem potpuno električnih automobila.

“To su ideje koje možda mogu da se ostvare sa normalnim sportskim automobilima, ali ne i kod GT modela”, rekao je on. “Ako bismo morali da elektrifikujemo sve svoje trkačke automobile preko noći, onda bismo možda razmislili o tome. Međutim, ne vidim da će se tako neštoi dogoditi u skorijoj budućnosti”.

Pruninger je srećan što je Porsche krenuo putem hibrida i elektrifikacije sa svojim modelima. On je takođe rekao i da zna da je to jako važno za kompaniju. Međutim, članovi upravnog odbora kompanije Porsche u potpunosti podržavaju planove da GT model ii dalje zadrže SUS agregate.

“Mislim da je jako važno i bitno da se fokusiramo na naša tri glavna stuba. To su hibridi, potpuno električni automobili i ekstremni, konvencionalni sportski automobili. Feri Porše je jednom rekao da će poslednji automobil na svetu biti sportski automobil… Apsolutno sam siguran da je bio u pravu. Na svu sreću, članovi upravnog odbora nas u potpunosti podržavaju u našim planovima koji su uvek ostali verni pravom Porsche automobilu, kao što je model 911”, rekao je on.  

Porsche GT

Porsche GT odeljenje trenuntno radi na novim projektima, a jedan od njih je i novi 911 (992) GT3. Porsche 718 Cayman GT4 i 718 Boxster Spyder su njihovi nanjoviji projekti koji su završeni. Više detalja o tim modelima možete pronaći ovde.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery