AktuelnoPredstavljamo

Porsche Macan T ili „nešto između“

2.77KPregleda

Ljubitelji Porschea znaju šta oznaka „T“ predstavlja. Oni takođe znaju da je ona vezana za dva modela, 718 i 911. Međutim, po prvi put dobijamo Touring SUV, i to u formi Porsche Macana T za 2023.

 

U tradicionalnom smislu, Touring modeli popunjavaju prostor između osnovnih i srednjih paketu u Porscheovoj ponudi, nudeći nešto više uzbuđenja, ali bez odlaska u ekstremno. To je upravo slučaj ovde, budući da je Macan T pozicioniran između standardnog modela i Macana S. Kao takav, zadržava ulaznu pogonsku jedinicu, 2,0-litarski turbomotor sa 265 ks (195 kW), koji snagu šalje na sva četiri točka putem sedmostepenog PDK menjača.

 

 

Dalje, Macan T dobija Sport Chrono paket i Porsche Active Suspension menadžment kao deo standardne opreme. Ko se odluči za opciono vazdušno ogibljenje dobija kruće horizontalne stabilizatore, specifične za T model.

 

 

Porsche Torque Vectoring Plus sistem je takođe unapređen za Macan T, ali poput vazdušnog ogibljenja, dodatna je opcija. U Cufenhauzenu kažu da do „stotke“ ubrzava za 6,2 sekunde, 0,2 sekunde brže od osnovnog modela, dok maksimalna brzina i dalje ostaje 232 km/h.

 

 

Naravno, Macan T dolazi s nekim vizuelnim poboljšanjima, kako spolja tako i iznutra. Sivi trim ukrašava bočne retrovizore, krovni spojler, okvir maske i bočne pragove. Zadnji logoi su takođe sivi, a crni trim krasi prozore i završetke izduvnih cevi. Naplaci su od 20 inča s uticajem Macana S su standardni, baš kao i sportska sedišta podesiva u osam smerova.

 

 

Tu je i sportski volan, Sport Chrono štoperica na armaturnoj tabli i Macan T brending na pragovima.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery