Vesti

Mercedes-AMG GT R Roadster i zvanično predstavljen!

Premijera

GT R Roadster
1.41KPregleda

Linija Mercedes-AMG GT modela nastavlja da se širi, a njen najnovji član je Mercedes-AMG GT R Roadster.

GT R Roadster

Mercedes-AMG GT R Roadster je u suštini verzija performantnog kupea, ali sa otovrenim krovom. Zapravo, njegov meki krov je izrađen od tri sloja tkanine i konstrukcije od aluminijuma, magnezijuma i čelika. Tu su i sjajno crni poklopci bočnih retrovizora, žuta kočiona klešta i i felne veličine 19/20 cola.

Kada je u pitanju enterijer, u njemu se ističe poznati kokpit sa digitalnom instrument tablom dijagonale 12,3 inča. Tu je i ekran infotejnment sistema veličine 10,25 inča, i detalji od ugljenikovih vlakana u crnoj boji. Tu su i AMG Performance sedišta prescučena Nappa kožom, koja imaju opciju grejanja i ventilacije.

Kao i standardni GT R, i Mercedes-AMG GT-R Roadster poseduje twin-turbo četvorolitarski V8 agregat. On razvija 577 konjskih snaga (430 kW) i 700 Nm obrtnog momenta. Povezan je sa sedmostepenim menjačem sa duplim kvačilom. Zahvaljujući ovom pogonskom sklopu ovaj Mercedes-AMG GT R iz mesta do 100 km/h ubrzava za 3,6 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 317 km/h.

GT R Roadster

Dok je većina kabriolet modela izrađeno sa namerom da se uživa u krstarenju po putevima sa njima, Mercedes-AMG GT R Roadster je poprilično ekstreman model. Na njemu se ističe još i vešanje izrađeno za vožnju po trkačkoj stazi i titanijumski izduvni sistem.

Kao da sve to samo po sebi nije dovoljno, ovaj model ima i aktivnu aerodinamiku. To znači da se njegove komponente izrađene od ugljenikovih vlakana aktiviranjem sistema „spustaju“ za oko 40 mm, čime se povećava sila prijanjanja (downforce).

Proizvodnja če biti ograničena na svega 750 primeraka. Još uvek nema informacija o ceni.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery