970_250_eko
Vesti

Porsche Cayenne Turbo u izdanju kompanije TechArt

Tjuning

255Pregleda

Kompanija TechArt je konačno otkrila kako izgleda njen tjuning paket za najnoviju generaciju modela Porsche Cayenne, a mi moramo priznati da on ne izgleda nimalo loše.

Naime, spolja je SUV model kompanije Porsche dobio sportski dizajn zahvaljujući novom aerodinamičnom „body-kitu“ koji je zapravo značajno drugačiji od standardnog, ali bez toga da zbog njega ovaj SUV izgleda vulgarno. Najviše se ističu prednji spojler iz dva dela, hauba izrađena od ugljenikovih vlakana sa otvorima sa vazudh, masivni zadnji difuzor, kao i spojler montiran na krovu.

Ističu se još i četiri izduvne cevi od titanijuma presvučene ugljenikovim vlaknima, a tu su jop i nove Formula V felne veličine 22 cola. Ceo automobil je ofarban u dva tona boje, a to su boja šampanjca i crna boja krova i stubova.

Cayenne je dobio i dodatnu snagu zahvaljujući novom mapiranju agregata koje je uradila kompanija TechArt. Zahvaljujući tome, Cayenne Turbo sada umesto 542 konjske snage razvija 631 konjsku snagu, a njegov obrtni momenat umesto 770, sada iznosi 900 Nm.

Rezultat su performanse kao kod super automobila, odnosno, ovaj SUV sada od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,7 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 300 km/h. Unapređen je i zvuk V8 agregata, te je on sada nekako dublji i snažniji, pre svega zahvaljujući novom izduvnom sistemu.

Sada smo došli i do glavne atrakcije modela Porsche Cayenne Turbo u izdanju kompanije TechArt, a to je njegov luksuzni enterijer. Naime, nemačka tjuning kompanija je prilikom izrade enterijera sarađivala sa proizvođačem luksuznih kabina, kompanijom Rolf Benz, a rezultat je presvlaka od fine tkanine, što je specijalnost te kompanije. Naime, materijali koji su korišteni su otporni na ogrebotine i prljavštinu, a u isto vreme „dišu“.

Ovaj neobični materijal je ukombinovan sa kožom, kojom su prožete čak i patosnice.

Da li vam se dopada Cayenne Turbo u izdanju kompanije TechArt?

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery