Vesti

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid postaje najsnažniji SUV VW grupacije!?

Predstavnici nemačkog brenda priznali da se radi na ovom modelu...

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid
1.89KPregleda

Predstavnici kompanije Porsche su nedavno potvrdili navode da nemački brend radi na novoj SUV perjanici. Kako se navodi, reč je o modelu Cayenne Turbo S E-Hybrid.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Naime, tokom nedavnog intervjua za magazin Evo, Oliver Blum, izvršni direkor Porsche-a, potvrdio je navode da je novi SUV u fazi razvoja. On je tom prilikom naveo i da će taj model biti opremljen istim pogonskim sklopom kao i model Panamera Turbo S E-Hybrid.

Ostaje da se vidi da li će Porsche odlučiti da u nekoj meri modifikuje taj pogonski sklop. U svakom slučaju, već znamo da će novi Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid postati najsnažniji SUV model u okviru VW grupacije. To znači da će on biti snažniji i od modela Lamborghini Urus i Bentley Bentayga. 

Da će se pogonski sklop sa modela Panamera Turbo S E-Hybrid naći u modelu Cayenne, spekulisalo se još ranije. Međutim, sve to je bilo nezvanično… bar do danas.

Panamera i Cayenne su bazirani na različitim platformama, te nije bilo sigurno da će isti pogonski sklop moći da se uklopi u oba modela

Podsećamo, Porsche je najekstremniju varijantu modela Panamera predstavio u septembru 2017. godine. Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid poseduje pogonski sklop koji kombinuje četvorlitarski twin-turbo V8 agregat koji razvija 542 konjske snage sa elektromotorom koji razvija dodatnih 134 „konja“. Prema tome, ovaj model ukupno razvija 671 konjsku snagu i 850 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući tome, on iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 3,4 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 310 km/h.  Panamera Turbo S E-Hybrid samo na električnu energiju, sa jednim punjenjem može preći i do 49 kilometara.

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Zanimljivo je to što Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid možda neće dugo biti najsnažniji SUV model u VW grupaciji. Nedavno su se pojavile informacije da Lamborghini već radi na hibridnoj varijanti modela Urus. Taj model bi trebalo da bude predstavljen pre kraja ove godine. Postoji šansa da će se u njemu naći modifikovana verzija istog twin-turbo V8 agregata.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery