Vesti

Policija upala u sediše Opel-a zbog sumnje da je lažirao rezutlate na testovima emisije izduvnih gasova!

Racija u Riselshajmu

843Pregleda

Najnovija vest koja nam stiže iz Nemačke,tiče se kompanije Opel. Naime, u toku je racija u sedištu te kompanije koju sprovode državni organi.

Zbog osnovane sumnje da je kompanija Opel počinila prevaru koja je povezana sa njihovim dizel automobilima, policija je danas upala u sedište nemačkog brenda. Ove vesti je potvrdila i policija Hesena.

Kako prenosi nemački „Bild“, postoji sumnja da je Opel softver za lažiranje rezultata instalirao u određeni broj svojih vozila. Sumnja se da bi taj softver mogao biti pronađen u čak 95.000 automobila!

Naime, tokom jula ove godine, Ministarstvo saobraćaja Nemačke je održalo zvanično saslušanje predstavnika kompanije Opel zbog sumnje da je ta kompanija, kao i veliki broj drugih proizvođača, manipulisala rezultatima emisije štetnih gasova dizel agregata.

Kako se navodi, postoje šanse da je Opel zahvaljujući tom softveru doprineo time da rezultati pokazuju manju količinu štetnih gasova od one koja je zakonom predviđena, posebno u određenim uslovima vožnje, poput vožnje pri niskim spoljašnjim temperaturama.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery