Vesti

Polestar 2 i zvanično predstavljen!

Opasan konkurent Teslinim modelima je stigao!

Polestar 2
3.32KPregleda

Polestar je danas konačno predstavio model Polestar 2. Reč je o potpuno električnom „fastback“ modelu i možda prvom, pravom rivalu Teslinom Model 3.

Polestar 2

Polestar 2 poseduje dva elektromotora koji ukupno razvijaju 402 konjske snage (300 kW) i 660 Nm obrtnog momenta. Tu je i baterija kapaciteta 78 kWh za tržišta van Kine zahvaljujući kojoj će ovaj model sa jednim punjenjem moći da pređe do 500 kilometara puta po WLTP standardima.

Očekuje se da će početna cena ovog modela biti oko 39.900 evra u Nemačkoj. Međutim, velike su šanse da će tokom prvih 12 meseci proizvodnje biti prodavana samo „Launch“ verzija koja će koštati 59.900 evra.

Polestar 2

Kao što je i bilo očekivano, Polestar 2 je postavljen na CMA platformi kompanije Volvo. Na toj platformi su bazirani i modeli XC40 i Lynk&Co 01. Kao opcija će biti dostupan „Performance“ paket opreme koji podrazumeva Ohlins amortizere, Brembo kočnice i jedinstvene felne veličine 20 cola.

Jedna od najzanimljivih stvari kod modela Polestar 2 je možda ona koja se nalazi unutar kabine. Naime, Polestar 2 će biti prvi serijski model koji će imati Android infotejnment sistem. Sve će biti reprodukovano preko ekrana osetljivog na dodir dijagonale 11 inča.

Polestar 2

Tu su i Pixel LED farovi, što znači da ovaj model ima jedinstveni svetlosni potpis koji se aktivira kad vlasnik priđe vozilu. Tu su i bočni retrovizori bez okvira i još puno toga.

Kao što je to bio i slučaj sa prethodnim modelom, i ovaj model će moći da se naruči samo putem interneta. Proizvodnja će početi sledeće godine. Polestar 2 će u početku biti dostupan u Kini, SAD, Belgiji, Nemačkoj, Holandiji, Norveškoj i Švedskoj, a svoju javnu premijeru će imati na ženevskom sajmu automobila.

Polestar 2

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery