Vesti

Pogledajte kako Bugatti Chiron ubrzava do 420 km/h!

Bugatti Chiron
3.87KPregleda

Maksimalna brzina modela Bugatti Chiron je osetljiva tema za predstavnike francuskog proizvođača automobila. Neki kažu da Chiron možda nije brz kao Koenigsegg Agera RS, dok drugi tvrde da ne moraju ništa da dokazuju, bar za sada.

 

 

Naime, hiper automobil švedskog proizvođača je dostigao maksimalnu brzinu od 457,5 km/h. Takođe, on je za 5 sekundi postigao bolje vreme od modela Bugatti Chiron na testu poznatom kao 0-400-0 km/h. U svakom slučaju, reč je o modelu koji predstavlja pravu silu.

 

Koenigsegg Agera RS

Izvršni direktor kompanije Bugatti, Stefan Vinkelman (Stephan Winkelmann) je rekao da ne zna kolika je maksimalna brzina modela Chiron. On je pritom dodao i da trenutno ima mnogo toga na pameti, te da testiranje brzine nije prioritet. On je pre toga naveo da Chiron ne može da dostigne brzinu od 483 km/h iz prostog razloga što nema pneumatika koji bi mogli da podnesu tu brzinu.

U svakom slučaju, maksimalna brzina ovog modela je ograničena na 420 km/h, što je i te kako impresivno. Ako vas zanima kako izgleda vožnja modela Bugatti Chiron pri maksimalnoj brzini, onda samo pogledajte ovaj video.

Video je snimljen na stazi u Floridi, a modelu Chiron je trebalo 4,3 kilometara „prave linije“ da bi postigao maksimalnu brzinu.

Zahvaljujući masivnom W16 agregatu sa četiri turbo punjača, Bugatti Chiron zvuči kao lovački avion. Savetujemo vam da pojačate zvuk i da uživate.

2 Komentara

  1. „Izvršni direktor kompanije Bugatti, Stefan Vinkelman (Stephan Winkelmann) je rekao da ne zna kolika je maksimalna brzina modela Chiron. On je pritom dodao i da trenutno ima mnogo toga na pameti, te da testiranje brzine nije prioritet.“

    Stvarno su falšvagen. Zamisli, ne zna maksimalnu brigu i ne zanima ga. Reče on i preživi, a direktor je kompanije koja pravi(la) najbrži auto na svetu…
    Pozdravlja te Koenigsegg.

    Neverovatno koliko mi je ružan Chiron, a sviđa mi se Veyron. Mada, obojica bi trebala napraviti mesta za Ageru. 🙂

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery