Vesti

BMW Serije 8 u izdanju kompanije Manhart

BMW Serije 8 Manhart
1.75KPregleda

Dok sa nestrpljenjem iščekujemo dolazak perjanice nove generacije BMW Serije 8, model BMW M8, tjuning kompanija Manhart je predstavila svoju verziju modela M850i.

BMW M850i je trenutno najsnažniji model Serije 8. Međutim, iako ima M oznaku u svom imenu, on ipak nije „pravi“ M model. U svakom slučaju, ispod njegove haube se krije twin-turbo V8 agregat radne zapremine 4,4 litara. Taj agregat razvija 523 konjskih snaga i 750 Nm obrtnog momenta, što je i te kako dovoljno, zar ne? Ekipa kompanije Manhart misli da nije.

Modifikacije kroz koje je prošao M850i počinju od agregata. Naime, Manhart je optimizovao softver zahvaljujuči kome V8 agregat razvija 621 konjsku snagu i 870 Nm obrtnog momenta. Po svemu sudeći, to je više od snage koju će razvijati i M8 i M8 Competition.

BMW Serije 8 Manhart

Pored tjuninga agregata, Manhart se posvetio i spoljašnjem dizajnu ovog kupea. Naime, on poseduje H&R opruge i felne veličine 21 cola. Tu su i vrhovi izduvnih cevi od ugljenikovih vlakana i grafika sa zlatnim detaljima. Oni su na sreću dostupni samo kao opcija.

Manhart nije objavio detalje o performansama, ali je sigurno da ovaj model iz mesta do 100 km/h stiže za nešto više od 3 sekundi. Detalji o ceni tek treba da budu saopšteni, ali se pretpostavlja da će cena biti oko 125.000 dolara. To je za 12.000 dolara više od standardnog M850i.

Da li vam se dopada ovaj tjunirani BMW Serije 8? Pišite nam u komentarima.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery