Vesti

Da li je nova Toyota Yaris dovoljno dobra da parira konkurenicji?

Toyota Yaris 2019
5.24KPregleda

Toyota Yaris je relativno jeftini model koji je stekao reputaciju ekonomičnog i pouzdanog automobila za sve namene. Međutim, novi, unapređeni model za 2019. godinu želi da izazove najbolje modele u svojoj klasi.

Toyota Yaris 2019

Ako izuzmemo ograničeno izdanje modela Yaris GRMN, mala gradska zujalica japanskog proizvođača jednostavno nije imala „duh“ kao, na primer, Ford Fiesta.

Yaris je zapravo jedini model u svom segmentu koji ima hibridni pogosnki sklop sa sjajnom ekonomijom. Međutim, modeli sa benzinskim agregatima su do sada bili miljama daleko od svojih konkurenata. Da li je to slučaj i sa modelom za 2019. godinu?

Toyota Yaris 2019

Najnovije izdanje modela Yaris za evropsko tržište je dobilo novi četvorocilindarski agregat radne zapremine 1,5 litara. Taj novi agregat obećava manju emisiju štetnih gasova, manju potrošnju goriva i bolje ubrzavanje od starog agregata zapremine 1,33 litara. On razvija 110 konjskih snaga i 136 Nm obrtnog momenta. Agregat je povezan sa šestostepenim manuelnim menjačem, te Yaris od 0 do 100 km/h ubrzava za 11 sekundi.

Spoljašnji dizajn se nije promenio u odnosu na model iz 2017. godine, ali su sada dostupne nove boje. Enterijer je priča za sebe. U kabini ima i više nego dovoljno prostora za automobil iz tog segmenta, ali su njen dizajn i ergonomija gori nego kod konkurencije.

U svakom slučaju, postavlja se pitanje da li Toyota Yaris ima šanse da postane „zvezda“ u jako kompetitivnom segmentu? Šta vi mislite? Pišite nam u komentarima. 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery