Vesti

Pogled na ovu Corvette Sting Ray kabriolet čini da nam srce zaigra!

Aukcije

Chevrolet Corvette C2 Sting Ray
2KPregleda

Druga generacija modela Chevrolet Corvette, poznatija možda kao Sting Ray, je možda najlepša Corvette ikada napravljena.

Chevrolet Corvette C2 Sting Ray

Chevrolete Corvete C2 se proizvodila u periodu između 1962. i 1967. godine. U godinama pre nego što je stigla na tržište, proslavljeni inženjer GM-a, Zora Arkus-Dantov je razmatrao mogućnost da ona ima motor smešten između prednje i zadnje osovine. Iako do toga nije došlo, Corvette C2 je dobila prelepi dizajn i odgovarajuće ime.

Primerak sa fotografija je nastao 1963. godinu, kabriolet je i prešao je svega 135.184 kilometara. Ovaj model se trenuntno nalazi na onlajn aukciji Bring A Trailer, gde je u vreme pisanja ovog članka najveća ponuda bila 10.000 dolara. Međutim, do kraja licitiranja je ostalo još sedam dana, te očekujemo da ta cifra bude znatno veća.

Prelepa Corvette Sting Ray je ofarbana u crvenu boju, koja je, ako je verovati prodavcu, stara 20 godina. Tu su i čelične felne veličine 15 cola. Na njih su montirani Pirelli Cinturati P300 pneumatici. Tu je i sklopivi meki krov bele boje. Međutim, uz automobil dolazi i uklonivi tvrdi krov u boji karoserije.

Chevrolet Corvette C2 Sting Ray

Enterijer je takođe crvene boje, uključujući i sedišta, volan i veći deo komandne table.

Ispod haube ove Corvette krije se V8 agregat koji razvija 300 KS. On je povezan sa četvotostepenim manuelnim menjačem. Tu je i originalna nalepnica na prozoru koja nam otkriva da je ovaj model 1963. godine prodat po ceni od 4.777 dolara. To je jednako cifiri od 40.000 dolara u današnje vreme.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery