Vesti

Najnovija “one-off” Zonda kompanije Pagani nosi ime Zun!

I ofarbana je u ljubičastu boju…

Pagani Zonda Zun
2.24KPregleda

Pred vama je najnoviji “one-off” Zonda model koji ima isto tako jedinstveno ime, Zun. Zvanične render fotografije su zapravo jedine fotografije ovog modela, te se stoga veruje da automobil još uvek nije završen u potpunosti.

Pagani Zonda Zun

U svakom slučaju, sudeći po fotografijama, pred nama je “najluđa” Zonda ikad. Za početak, ovaj italijanski hiper automobil je ofarban u ljubičastu boju, sličnu onoj u koju je ofarbana Zonda 760LH čiji je vlasnik Luis Hamilton. Na prednjem delu ovog modela se ističe jedinstvena hauba sa usisnicima za vazduh izrađenim od ugljenikovih vlakana. Tu su i detalji od istog materijala u obliku vrhova strele, ali i spliter.

Pagani Zonda Zun

Posmatrano sa bočne strane, na donjem delu automobila ističu se usisnici za vazduh ispred zadnjih točkova. Tu je i spojler koji je, čini nam se, veći nego kod bilo kog drugog Zonda modela iz serije 760. Tu je čak i manji spojler koji je ofarban u boji karoserije. U istu boju je ofarban i difuzor.

Naime, Pagani više ne proizvodi nove primerke modela Zonda. Umesto toga, ovaj proizvođač kreira jedinstvene, specijalne varijante bazirane na već postojećim automobilima. Ostaje da se vidi kao koji Zonda model je ovaj primerak zapravo počeo svoj “život”. Ono što sigurno znamo jeste da je reč o retkom primerku sa volanom na desnoj strani.

Pagani Zonda Zun

Pretpostavljamo da će srce ovog modela biti unapređeni 7,3-litarski, atmosferki V12 agregat koji potiče iz AMG-a. On će verovatno razvijati 760 konjskih snaga. U svakom slučaju, jedini pandan ovom modelu će biti… pa drugi Pagani.

Pagani Zonda Zun

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery