AktuelnoVesti

Ples po snegu Lamborghinija LM002 (VIDEO)

1.76KPregleda

Lamborghini, V12 i led se čine kao ne baš sjajna kombinacija, ali ovoga puta to nije slučaj, naprotiv.

 

V12 motori su vrsta u izumiranju, tako da je ovaj video klip s raritetom kakav je Lamborghini LM002 prava poslastica i za oči i za uši.

 

Sve se dešava oko Gštada u švajcarskim Alpima, gde je obilje snega i gde vas Range Roveri ne mogu dovesti do svake destinacije do koje želite da dođete; bar nas na takav zaključak navode prvi minuti ovog kratkog filma, koji se završava s brkatim avanturistom koji se vraća u Gštad poražen, sve dok recepcioner ne pozove jednog specijalnog gosta „s idejom“.

 

 

Idemo do sledećeg jutra, koje bi moglo da bude negde u 1989., sudeći po „autfitu“, dok se naš junak penje za volan SUV-a s nešto više „karaktera“. Da podsetimo, Lamborghini je prodavao LM002 pogonjen Countachovim motorom od 1986. do 1993., proizvevši usput samo 328 primeraka. S tri tone, nije nimalo lagan, a što se tiče aerodinamičkih osobina i vizuelnog nastupa, više je nalik odlomljenoj steni nego jednom V12 automobilu. U vreme kada su američki kamioneti jedva dobacivali do 200 ks, ovaj Lambo je isporučivao čitavih 450 konja, i uz to veoma sposoban za terensku vožnju.

 

To možemo uvideti i iz priloženog videa, mada automobil nije opremljen idealnim gumama za dotične uslove. Naravno, školska vožnja po snegu nije ni blizu zabavna kao proklizavanje po istom, tako da se LM002 bacio u osvajanje skijaške staze.

 

 

Ovaj kultni SUV sada vredi preko 500.000 dolara, ukoliko se uopšte nađe u prodaji.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery