AktuelnoVesti

Platio kaznu 482 evra zbog popravke automobila u inostranstvu

33.6KPregleda

Popravka automobila u inostranstvu, carinski prekršaj!?

 

Na ulazu u hrvatsku kažnjen sa skoro 500 eura, jer je popravio automobil u inostranstvu.

 

Naime, muškarac koji je inače hrvatski državljanin je bio u Bosni i Hercegovini preko vikenda i tamo mu se dogodio kvar na vozilu.

Pukao mi je zupčasti kaiš i nisam mogao nastaviti vožnju jer to je veliki kvar na vozilu,” navodi vozač i dodaje:

 

“Kako bih se mogao vratiti kući ja sam potražio majstora koji mi je popravio auto, dao račun koji je iznosio 1660 KM. Dolaskom na granicu na pitanje carinika sam odgovorio da nemam ništa za prijaviti jer zaista nisam imao ali on je našao račun kojeg nisam ni skrivao od popravke vozila“ .

 

S obzirom da su ugrađeni novi delovi i da za njih vozač ne poseduje deklaracije i potrebne ateste, i zbog neprijavljivanja unosa ugrađenih delova, proglašen je krivim a kao dokaz je račun koji je pronađen u vozilu, navodi se u prekršajnom nalogu.

 

Kazna sa troškovima postupka iznosi 482 evra!

Iako se ovde radi o zakonima Republike Hrvatske, u datom slučaju slično važi i kod nas.

11 Komentara

  1. Proverite kao svi ozbiljni novinari pre objavljivanja ovakvih lakrdija,miriše na njuz.net. Ovaj svet guta razno smeće počevši da je nosio pelene na ustima 2 + godine i primio eksperimentalni sadržaj u krvotok sa prethodnim samostalno dobrovoljnim potpisom da neće tužiti proizvođača za nuspojave uklj.smrt. A vi gospodine piroška proverite koliko hlebova iznosi jedan prosečan auto od 30 000 eur, ako je prosečna plata u Srbiji (ne bgd). 36000 din ili 300 evra. Za inflaciju su krivi neradnici koji svoj nerad nazivaju rad.

  2. Kakve to veze ima ako je popravio deo u drugoj zemlji?! Znaci ako mi pukne guma i kupim novu u inostranstvu moram da prijavim,kako da ne! Zubcasti kais je deo koji spada u potrosne,takodje spada u neophodne delove za funkcionisanje vozila,ne spada u dodatne ili modifikacione delove,tako da gospodin treba da tuzi drzavu i skine im kozu!

  3. Pa kod naivnosti uvek neko strada. Jedno je popravka usled kvara ako su istiniti navodi kao u opisanom događaju a drugo je namerna popravka i zamena delova zbog određenih pogodnosti.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery