AktuelnoVesti

Planetarijum na RTS 1!

3.38KPregleda

Na RTS 1 stiže Planetarijum da „zavrti“ maštu

 

Subotom od 13.20 na RTS 1 stiže još jedan zanimljiv serijal iz produkcije Vrele Gume „kokpita“.

 

 

Kao što automobile predstavljamo na nama svojstven način izvan klišea nasleđenih osobina „puno pričaj malo konkretno kaži“, tako i naš putopisni Planetarijum najpre nosi pečat originalnosti.

 

Originalnosti ideje, oplemenjene stalnim učenjem i upoznavanjem sveta, ne samo geografskog i avanturističkog već i onog umetničkog pa i kulturnog, dovode do zanimljivog putopisnog serijala koji ćete odmah zavoleti.

 

 

„Planetarijum“ je svojevrsno „čitanje“ sveta, a za ovakav naziv TV serijala odlučili smo se kako bi auditorijumu ukazali da se radi o jedinstvenoj zbirci  brižljivo prikupljenih utisaka i iskustava, koje smo doživeli posmatrajući predele, ljude i događaje na čitavoj našoj planeti.

 

Dobar deo toga je urađen iz perspektive krstarenja automobilom po nepoznatom, zanimljivom, a ponekad i opasnom terenu u „nedođiji“.

 

 

Od subote, 18. jula na Prvom programu RTS-a, kroz naše emisije ćemo predstaviti živopisnu a zagonetnu Кostariku, zajedno ćemo „prošetati“ kroz Napulj, zatim po obroncima vulkana Vezuv i Pompejom. Otkrićemo misteriozni kvart Lione Luzati, gde je nastao svetski književni bestseler „Napuljska tetralogija“ književnice Elene Ferante, i tako dalje.

 

 

„Planetarijum“ je nesvakidašnja, zanimljiva mešavina kulturološkog istraživanja i divlje avanture. Uverićete se u to, možda baš kroz sve ono što smo zabeležili tokom obilaska planine Atlas i pustinje Maroka. Na naš način, upoznaćemo vas sa drugim kulturama, fenomenima, prirodom, istorijom, gastronomijom i svakodnevnim životom nama dalekih ali ponekad i bliskih predela, gradova, zemalja…“

 

 

Uživajte!

 

RTS 1, subota 13.20

 

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery