Vesti

Osvežen za 2019. godinu: Nissan Qashqai od sada sa novim turbo benzincem, DCT transmisijom i novim infotejnment sistemom

2.36KPregleda
[smartslider3 slider=1]

Nissan je unapredio svoj najprodavaniji kompaktni SUV model Qashqai sa novim turbo benzinskim agregatom, novom transmisijom i novom tehnologijom.

Naime, Nissan Qashqai će od sada biti dostupan i sa novim benzinskim agregatom radne zapremine 1,3 litara sa turbo punjačem koji je razvijen u saradnji sa nemačkim Daimler-om, a koji se može naći i u modelima Mercedes A-klase. Ovaj agregat menja benzinske pogonske jedinice radne zapremine 1,2 i 1,6 litara, a na modelu Qashqai će se prodavati u dve verzije koje razvijaju 138, odnosno 158 konjskih snaga.

[metaslider id=1433]

Obe varijante modela Qashqai će biti povezane sa šestostepenim manuelnim menjačem i pogonom na prednjim točkovima, dok će na snažnijoj verziji kao opcija biti dostupna nova sedmostepena DCT transmisija.

Kako naovde iz kompanije, obe verzije agregata radne zapremine 1,3 litara emituju svega 121 gram ugljenikovog dioksida po pređenom kilometru, dok verzij sa 158 konjskih snaga povezana sa DCT menjačem emituje 122 grama CO2 po pređenom kilometru. Takođe se navodi da Qashqai sa novim agregatom u proseku troši 5,3 litara benzina za 100 pređenih litara, dok u isto vreme pruža bolje performanse, ali i nešto tišu vožnju.

Osim novog benzinskog agregata i DCT transmisije, osveženi Qashqai je dobio i novi infotejnment sistem koji je kompatibilan sa Andoriod Auto i Apple CarPlay operativnim sistemima. Tu je i ekran osetljiv na dodir sa dijagonalom od 7 inča, koji je zapravo isti kao i na starijim modelima, s tim što on ima manje fizičkih kontroli i ima „multi-touch“ opciju.

Nissan je lansirao i novu aplikaciju za „pametne“ telefone nazvanu „Door to Door Navigation“. Ova aplikacija pruža mogućnost planiranja rute vožnje na telefonu koja se može poslati automobilu.

Osveženi Nissan Qashqai će na evropsko tržište biti lanisran krajem ove godine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery