Vesti

Najavljena ofanziva : Opel i Vauxhall će do 2020. godine lansirati osam novih i osveženih modela!

991Pregleda

Opel i Vauxhall su objavili nove detalje o svojim planovima za narednih par godina. Naime, brendovi koju su u vlasništvu PSA grupacije planiraju da od početka 2019. do kraja 2020. godine na tržište lansiraju čak osam novih ili osveženih modela.

[metaslider id=1416]

Tri od osam modela će biti potpuno novi. Tu spada potpuno nova Corsa, naslednik kompaktnog krosovera Mokka X, i Vivaro kombi/miniven baziran na modelu Citroen Jumpy, Peugeot Expert i Toyota ProAce. Trenutni Vivaro je baziran na Renault Trafic platformi.

Šesta generacija modela Corsa i potpuno novi Vivaro će se na tržištu pojaviti tokom 2019. godine, a ubrzo nakon toga će im se pridružiti i njihove nove verzije. Naslednik modela Mokka X bi na tržište trebalo da stigne tokom 2020. godine, a veruje se da će upravo taj model imati ključnu ulogu u naporima kompanija Opel/Vauxhall da poveća prodaju svojih SUV modela za 25-40 procenata do 2021. godine.

Do kraja 2020. godine Opel/Vauxhall će u svojoj ponudi imati i četiri elektrifikovana modela. Naime, po prvi put ikad, nova Corsa će biti dostupna i u potpuno električnoj varijanti. Drugi model će biti Grandland X plug-in hibrid. Kupci će oba ova modela moći da naruče veće na leto naredne godine.

Naposletku, do 2024. godine, svaki model kompanije Opel/Vauxhall će imati i svoju električnu varijantu. To je strategija PSA grupacije i ova dva brenda po kojoj oni žele da „promovišu elektro-mobilnost, dok u isto vreme nastavljaju da unapređuju svoje agregate sa unutrašnjim sagorevanjem“.

Sa druge strane, s obzirom da je cilj kompanije da investira u modele koji donose profit, automobili koji se trenutno ne prodaju dobo, neće dobiti svoje zamene. Tu se pre svega misli na gradske automobile Adam i Karl/Viva, ali i kabriolet Cascada. Njihova proizvodnja će uskoro biti obustavljena, ali će oni nastaviti da se prodaju na određenim tržištima do 2019. godine.

Napomena: na fotografijama se nalazi koncept Opel GT X Experimental

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery