AktuelnoPRVesti

Oporavak avio-industrije: Air France povećava broj letova do Beograda

Air France
1.4KPregleda

Povećanje kapaciteta i nove dugolinijske destinacije u zimskoj sezoni 2021-2022

 

Dodavanje Srbije na zelenu listu, odnosno na listu zemalja čiji građani mogu bez ograničenja da putuju u zemlje Evropske unije, dovelo je do oporavka turizma u našoj zemlji.

 

Kako bi ispratio taj oporavak, Air France od 19. jula povećava broj nedeljnih letova na relaciji Beograd-Pariz. Naime, od 19. jula do 30. avgusta, broj letova koji povezuju Beograd i pariski aerodrom Šarl de Gol biće povećan na pet nedeljno. Avioni će na navedenoj ruti leteti ponedeljkom, sredom, četvrtkom, petkom i nedeljom.

 

Takođe, Air France najavljuje da će od zimskog reda letenja (oktobar 2021. – mart 2022) uvesti tri potpuno nove dugolinijske destinacije: Zanzibar (Tanzanija), Mаskat (Oman) i Kolombo (Šri Lanka).

 

Svojim putnicima Air France nudi fleksibilne uslove rezervacije preko programa Air France Protect. Za sve avio-karte kupljene za letove do 31. decembra 2021, rezervacije se mogu menjati ili se može dobiti povraćaj novca. Putnici mogu da besplatno promene svoju rezevaciju iz bilo kog razloga, dobiju vrednosni vaučer ukoliko odustanu od leta ili potpuni povraćaj novca ukoliko je let otkazan.

 

Epidemiološke mere i sigurnost putovanja u doba pandemije koronavirusa

Air France stavlja zdravlje i sigurnost svojih putnika i svog osoblja na prvo mesto i garantuje najviši nivo zdravstvene bezbednosti prilikom putovanja. Kompanija je već uvela niz zaštitnih mera u svakoj fazi putovanja, kako na aerodomu, tako i na samom letu.

 

Obavezno je nošenje maski kako na aerodromu, tako i tokom leta, a u avionima se koriste HEPA filteri, te se vazduh u kabini aviona obnavlja na svaka tri minuta (HEPA filteri se inače koriste i u operacionim salama, jer uništavaju 99,9% virusa, a time i koronavirus).

 

Procedure čišćenja aviona su pooštrene i pojačane, tako da se posebnim dezinfekcionim sredstvima redovno, pre svakog leta, čiste sve površine sa kojima putnik u kontaktu, kao što su nasloni za ruke, stolovi i paravani.

 

Nove destinacije Air France

Afrika: Zanzibar od 18. oktobra 2021.

Air France će leteti za Zanzibar (Tanzanija) dva puta nedeljno avionom Boeing 787-9, kao nastavak leta za Najrobi (Kenija).

 

Prekomorske teritorije: Papete

Usled povećane potražnje putnika, Air France pojača red letenja za Papete (Francuska Polinezija), kao nastavak leta za Los Anđeles (SAD).  Od 3. novembra 2021. avio-kompanija će do navedene destinacije  leteti 5 puta nedeljno avionima tipa Boeing 777-200.

 

Bliski Istok: Maskat i Dubai

Air France od 31. oktobra uvodi tri nedeljna leta do Maskata (Oman), a od 23. oktobra povećava broj nedeljnih letova za Dubai (UAE) na 14.

 

Azija: Kolombo

Od 1. novembra 2021. Air France započinje s letovima za Kolombo (Šri Lanka), potpuno novo odredište avio-kompanije, s tri nedeljna leta kao nastavak leta za Malé (Maldivi). Letove će obavljati avioni Boeing 787-9.

 

Severna Amerika: Majami

Od 31. oktobra 2021. Air France će povećati broj letova za Majami (SAD) na 12 nedeljno. Na ovoj liniji će putnike prevoziti avioni tipa Boeing 777-300 i Airbus A350.

 

Sve detalje o letu, kao i avio-kartama, putnici mogu pronaći na zvaničnom sajtu kompanije Air France. Red letenja se konstantno ažurira u skladu sa zdravstvenom situacijom, koja može dovesti do putnih ograničenja, otkazivanja letova i promena u mreži letova. Više o ovome možete naći na TravelDoc Passenger View – TravelDoc.Website.

 

Air France će uskoro predstaviti svoj puni red letenja za zimsku sezonu 2021–2022.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery