Vesti

Opel se vraća u Rusiju!

Opel nastavlja dalje sa svojom ofanzivom izvoza

Opel Grandland X
1.59KPregleda

Brend sa ,,Munjom‘‘ će ponovo oživeti svoju tradiciju na ruskom tržištu još tokom ove godine. Opel će u početku ponuditi tri modela kod odabranih dilera u Rusiji. To su Grandland X iz Ajzenaha (Eisenach) kao i novi Zafira Life i Vivaro ruske proizvodnje. Jedinice monovolumena i transportera za lokalno tržište će sići sa proizvodnih linija fabrike PSA grupacije u gradu Kaluga.

Opel profitabilan nakon 20 godina

Opel želi da postepeno poveća svoje prisustvo u Rusiji tokom narednih godina. To uključuje veću ponudu proizvoda, a više detaljnih informacija će biti dostupno u narednom periodu.

,,Značajan rast našeg profitabilnog izvoza je jedan od ključnih stubova našeg PACE! plana kompanije! U ovoj oblasti pravimo značajan napredak‘‘, rekao je izvršni direktor Opela Mihael Lohšeler (Michael Lohscheller). ,,Rusija je veliko, strateški bitno i atraktivno tržište sa dosta potencijala. Kao nemački brend sa dugogodišnjom tradicijom i izvrsnom reputacijom u ovoj zemlji, mi ćemo imati koristi. Činjenica da smo u mogućnosti da odmah proizvodimo lokalno je odličan primer koliko je za Opel važno to što je deo PSA grupacije“, dodao je Lohšeler.

,,Lansiranje novog brenda na ruskom tržištu će PSA grupaciji omogućiti da ojača svoje prisustvo u regionu Evroazije. Takođe,  Opel će moći da proširi ponudu za postojeće kupce i osvoji nove. Zajedno za predstavljanjem Opel brenda u Ukrajini prošle godine planiramo da utrostručimo obim robnih marki u regionu do 2021. godine“, rekao je Janik Bezar (Yannick Bézard), izvršni potpredsednik i operativni direktor za Evroaziju PSA grupacije.

Pored iskusnih bivših dilera Opela, nova prodajna mesta će izložiti modele Opela u svojim salonima.

U početku, 15 do 20 dilera u najvećim gradovima u zemlji postaće partneri Opela. Ovaj broj će se zatim više nego udvostručiti. Rast u Rusiji je planiran korak po korak. Kao i na svakom drugom tržištu glavni prioritet Opela je da raste profitabilno uz visok nivo zadovoljstva kupaca.  

Jedno od pojačanja Opelovog tima u Rusiji biće i Dragan Nenanodović, doskorašnji direktor Opela za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju i Bugarsku. Nenadović je u periodu od 2005. do 2008. godine već bio deo Opelovog rukovodećeg tima u Moskvi.

Dragan Nenadovic / Opel

Opsežna izvozna ofanziva jedan je od stubova strateškog plana PACE! za Opel/Vauxhall, koji će pomoći kompaniji da postane održivo profitabilna. Odluka da se ponovo uđe na rusko tržište – strateško tržište za globalnog proizvođača automobila – je deo ovog plana čiji je cilj razvoj brenda kako u Evropi tako i na globalnim tržištima. Cilj je da se do sredine 2020-ih generiše 10 procenata prodaje Opela izvan Evrope. Kako bi to bilo ostvareno, brend će dodatno ojačati svoje prisustvo na izvoznim tržištima u Aziji, Africi i Južnoj Americi gde je već sada prisutan i ući će na više od 20 novih tržišta do 2022.   

Proizvođač automobila iz Riselshajma je već imenovao nove, vrlo efikasne uvoznike u Maroku, Tunisu, Libanu i Južnoafričkoj Republici tokom prethodnih par meseci, na taj način otvarajući put za rast na ovim važnim tržištima u budućnosti. Pored toga, Opel se pridružio lokalnoj organizaciji PSA grupacije u Ukrajini.  

PR Saopštenje: Opel

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery