Vesti

Sledeća generacija modela Fiat 500 će biti potpuno električna!

Zvanično potvrđeno

Fiat 500
1.91KPregleda

Sledeća generacija modela Fiat 500 će se prodavati samo sa potpuno električnim pogonskim sklopom. Tu informaciju su potvrdili i čelnici kompanije.

Fiat 500

Fiat proizvodi model 500 još od 2005. godine. Iako se on još uvek dobro prodaje, u suštini je reč o automobilu starom 14 godina. Upravo iz tog razloga će on biti potpuno redizajniran i prodavaće se samo u potpuno električnoj varijanti.  

„Novi Fiat 500, potpuno promenjen. On će biti potpuno električan. Možemo ga nazvati „urbanim Teslom“ sa prelepim, italijanskim dizajnom“, rekao je Oliver Fransoa, šef marketinga italijanskog brenda i FCA grupacije.

Da podsetimo, Fiat je na ženevskom sajmu automobila predstavio i koncept po imenu Centoventi. Za sada nema nikakvih informacija o tome da li će potpuno električni Fiat 500 deliti komponente sa serijskom verzijom tog koncepta, koji predstavlja uvid u sledeću generaciju modela Panda. Ono što sigurno znamo jeste da će nova generacija modela 500 biti bazirana na novoj platformi za električna vozila koju razvija FCA grupacija.

„Biće baziran na novoj platformi. Zbog toga će on biti radikalno drugačiji. Još uvek će to biti 500, imaće iste dimenzije, ali neće biti isti automobil. Biće to Fiat 500 za budućnost“, naveo je Fransoa.

Ne predstavlja iznenađenje to što će nova generacija biti skuplja od trenunte generacije modela 500. Međutim, proizvodnja modela sa konvencionalnim pogonom neće biti obustavljena, već će se prodavati uporedo sa električnom varijantom. Nešto slično će i Porsche uraditi sa trenutnom generacijom modela Macan i njegovom potpuno električnom zamenom. Objašnjenje za to jeste da nisu sva tržišta spremna za elektrifikaciju.

Fiat 500

2 Komentara

  1. […] Električna verzija Fiata 500, koja je počela da se prodaje prošlog meseca u Italiji, još uvek prolazi kao „vruća“ vest,  pre svega zbog izostanka onih pravih uživo promocija širom Starog kontinenta. Bar za „obične“ ljude i pripadnike automobilke sedme sile. […]

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery