Vesti

Bugatti radi na potpuno novom Royale modelu!?

Moderna iteracija legendardnog automobila

Bugatti Galibier koncept / moderni Royale
1.28KPregleda

Izvršni direktor kompanije Bugatti, Stefan Vinkelman, je nedavno najavio mogućnost da francuski proizvođač konstruiše „jeftiniji“ model. On je naveo i da bi taj model mogao imati električni pogonski sklop. Sada su se na internetu pojavile informacije da bi taj model zapravo mogao biti moderna iteracija modela Royale.

Moderni Royale

Jedno od najpoznatijih vozila kompanije Bugatti je upravo Type 41 Royale. Bio je on luksuzna perjanica francuskog proizvođača. Taj model se proizvodio u periodu između 1927. i 1933. godine. Proizvedeno je svega 7 primeraka. Oni se i dan danas pojave na nekim aukcijama gde se prodaju za milione dolara, što ni ne čudi.

Da se vratimo na moderni Royale. Naime, kako se navodi, taj model bi mogao biti postavljen na produženoj varijanti J1 platforme. Na istoj toj platformi je baziran i model Porsche Taycan. Očekuje se da novi Bugatti bude značajno veći od modela Taycan, te će njegova karoserija biti izrađena od ugljenikovih vlakana i „egzotičnih“ metala, kako bi težina bila na optimalnom nivou.

Bugatti Galibier koncept / moderni Royale

Iako se sve ove informacije moraju uzeti sa određenom dozom sumnje, u izveštajima se navodi da bi taj model na tržište mogao da stigne već 2023. godine.

Navodi se i da će on imati baterije koje će napajati tri elektromotora. Zahvaljujući tome, novi Royale bi imao pogon na svim točkvoima i ukupnu izlaznu snagu od oko 870 konjskih snaga (649 kW).

S obzirom da će ovaj automobil biti orijentisan na luksuz i udobnost, veruje se da će on imati i 4- nivo autonomije. Procenjuje se da vi takav automobil mogao koštati oko 700.000 evra. Time bi on bio značajno jeftiniji od modela Chiron. Međutim, on bio bio skuplji od drugih luksuznih automobila kao što su Bentley Muslanne i Rolls-Royce Phantom.

Bugatti je i ranije zalazio u teritoriju luksuznih automobila, te je 2009. godine predstavio koncept po imenu Galibier (na fotografijama). U to vreme je rečeno da je taj koncept dizajniran kao uvod u „najekskluzivniji, najelegantniji i najsnažniji automobil sa petoro vrata na svetu“.  

Glasine o serijskoj verziji tog koncepta su se pojavljivale svake godine, ali nikad nisu realizovane. Međutim, Vinkelmen je ranije u jednom intervjuu naveo da je moguće da njegova kompanija kreira električno vozilo koje bi bilo sjajno za svakodnevnu upotrebu i koje bi pružalo „ravnotežu“ izmešu performansi i udobnosti“. Tako da je sve moguće.

Bugatti Galibier koncept / moderni Royale

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery