Vesti

„One-Off“ Tesla Model S Shooting Brake na ženevskom sajmu automobila!

Jedini ovakav primerak na svetu!

Tesla Model S Shooting Brake
1.39KPregleda

Tesla Model S Shooting Brake. čiji je konstruktor holandska tjuning kompanija RemetzCar, biće izložena na Sajmu automobila u Ženevi.

Tesla Model S Shooting Brake

Ovo vozilo će vam se na prvi pogled ili jako dopasti, ili će vam izgledati jako ružno. Međutim, „lepota je u oku posmatrača“, tako da sami odlučite da li vam se dopada ili ne. Tesla Model S Shooting Brake je automobil kog je od tjunera naručio čovek po imenu Floris de Raadt. Po svemu sudeći, on voli električne automobile i automobile sa Shooting Brake formom karoserije. U početku je planirano da bude konstruisan samo jedan primerak (ovaj sa fotografija). Međutim, RemetzCar je odlučio da konstruiše još 20 primeraka.

Ipak, planovi su se kasnije ponovo promenili, te ovaj model neće stići do „serijske“ proizvodnje. Firma je u međuvremenu prestala da postoji, pa je čitav projekat otkazan. Sumnjamo da će to Florisu smetati, jer će ovako biti vlasnik jedinog Model S Shooting Brake modela na svetu.

Tesla Model S Shooting Brake

Na osnovu fotografija možemo zaključiti da je reč o premijum automobilu. Međutim, to što ima petoro vrata nekako „potkopava“ naziv Shooting Brake (ova vozila obično imaju troja vrata). Ali sa druge strane, tu je agresivna linija krova i zadnji prozor koji mu daju upečatljiv dizajn, tako da ćemo tu činjenicu „prevideti“.

De Raadt je ideju za ovaj automobil dobio krajem 2016. godine, kada je kompanija RemetzCar predstavila Tesla Model S u formi pogrebnog automobila.

Budućnost ovog vozila za sada nije poznata. S obzirom da se radi o unikatnom automobilu čija je vrednost za kolekcionare velika, može se destiti da ga njegov tvorac u nekom trenutku ponudi na aukcijsku prodaju.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery