970_250_eko
Vesti

Nova Toyota Prius sa AWD-i pogonom!

Model koji je proslavio hibridnu tehnologiju sada je dostupan i s inteligentnim pogonom na sva četiri točka

Toyota Prius AWD-e
707Pregleda

Toyota Prius je originalni i najprodavaniji hibridni automobil na svetu koji se napaja sam. Iza sebe ima nasleđe tehničkih inovacija i liderstva koje traje duže od 20 godina. Od uvođenja prvog modela, 1997. godine, preuzeo je samopunjivi hibridni pogon.

Toyota Prius

Prius je bio putokaz za Toyotino uvođenje hibrida u široki raspon modela u Evropi, od superminija Yaris do SUV-a RAV4. Kao osnova za ovu uspešnu strategiju, on je takođe uspostavio nove standarde za hibridnu tehnologiju u široj autoindustriji.

Aktuelna, četvrta generacija Priusa obeležila je daljnji napredak u prefinjenosti, uživanju u vožnji i inovacijama. Kao prvi model napravljen na Toyotinoj novoj globalnoj arhitekturi, ostvario je značajne prednosti. On ima bolje dinamičke performanse, energičnost u vožnji, prepoznatljiv dizajn i poboljšanu bezbednost.

Sada Prius preduzima sledeći korak napred u hibridnom vozačkom iskustvu uvođenjem inteligentnog, električnog pogona na sva četiri točka. Opciono dostupan na novom Priusu za 2019, AWD-i je kompaktan i lagan sistem koji radi automatski kako bi podržao vozača u uobičajenim situacijama kada je potrebno dodatno prianjanje. Sistem se automatski uključuje kada se vozilo pokrene iz mirovanja i pri većim brzinama, kada detektuje gubitak kontakta s podlogom, na primer, na snegu, ledu i mokrim putevima. Rezultat je bezbednija vožnja u teškim uslovima i dodatan mir za vozača.

AWD-i konstruisan je posebno za Prius. Mala masa sistema i električno funkcionisanje imaju minimalan uticaj na potrošnju goriva i niske emisije. Kompaktno pakovanje takođe znači mali uticaj na prostor za prtljag.

Toyota je istovremeno sprovela nove stilske tretmane prednjeg i zadnjeg dela koji Priusu daju svež izgled, dodajući naglasak na njegovu čistu i dinamičnu pojavu. Ugrađeni su novodizajnirani točkovi i detalji u kabini, dok nove funkcije opreme uključuju veći bežični nosač za punjenje za novu generaciju pametnih telefona, intuitivniji i brži rad Toyota Touch 2 sistema i dodatnu funkcionalnost head-up ekrana.

Toyota Prius

Toyota Safety Sense

Sve verzije novog Priusa će biti opremljene drugom generacijom Toyota Safety Sense, s poboljšanim performansama sistema za detekciju i upozoravanje vozača na rizike od nesreće i za pokretanje podešavanja kočenja i upravljanja kako bi se sprečio sudar, automobil zadržao na ispravnoj putanji i bezbednoj udaljenosti od vozila ispred, ili smanjile posledice ako je sudar neizbežan.

Novi Prius sa AWD-i će u početku biti uveden u ponudu na odabranim tržištima zapadne Evrope, uključujući Skandinaviju, Nemačku, Francusku, Belgiju, Holandiju, Luksemburg, Italiju, Španiju, Portugal, Švajcarsku, Austriju, Veliku Britaniju i Irsku. U budućnosti, uvođenje u ponudu će se proširiti i na ostala tržišta Centralne i Istočne Evrope.

PR Saopštenje: Toyota

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery