Vesti

Oliver Cipse je novi šef BMW-a!

Na toj poziciji će zameniti Haralda Krugera

Oliver Cipse BMW
1.9KPregleda

Za prvog čoveka BMW-a i zvanično je imenovan Oliver Cipse. On će na poziciji predsednika bavarskog proizvođača zameniti Haralda Krugera.

Oliver Cipse BMW

Bavarski proizvođać je ovu odluku danas i zvanično saopštio. Naime, pedesetpetogodišnji zvaničnik kompanije BMW će na svom novom radnom mestu početi da radi od 16. avgusta. Kruger će se iz kompanije povući 15. avgusta. On je važio za favorita u izboru za naslednika Haralda Krugera još od kada je ovaj najavio da neće produžavati ugovor. Na mesto predsednika kompanije dolazi sa pozicije šefa proizvodnje u BMW-u.

Cipse je u BMW-u od 1991. godine., Tada je počeo da radi kao pripravnik u toj kompaniji. Član je upravnog odbora bavarskog proizvođača od 2015. godine, gde je obavljao dužnost prvog čoveka zaduženog za proizvodnju. Pripisuju mu se zasluge za povećanje efikasnosti u proizvodnom procesu u pogonima BMW-a. To je doprinelo porastu profita kompanije.

Oliver Cipse BMW

Pred njim su veliki izazovi u budućnosti. Jedan od najvažnijih zadataka koji će imati jeste da preorijentiše proizvodnju sa benzinskih i dizel modela na električne automobile.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery