Vesti

Odluka o proizvodnji modela Infiniti Q60 Project Black S će biti donešena pre kraja godine!

Ako do proizvodnje dođe, ona će verovatno biti u ograničenom broju

Infiniti Q60 Project Black S
629Pregleda

Infiniti Q60 Project Black S bi na kraju mogao stići i do proizvodne trake i serijske proizvodnje. Naime, kompanija je objavila da je završen razvoj ovog modela.

Infiniti Q60 Project Black S

Najnovija varijatna ovog automobila predstavljena je prošle jeseni. Međutim, od tada su inženjeri kompanije Infiniti i Renault tim Formule 1 nastavili testiranja i usavršavanje tog modela. Predstavnici kompanije Infiniti nisu otkrivali detalje, ali je rečeno da su „dodatno unapredili tehnologiju pogonskog sklopa, ispitivajući da li bi taj model mogao biti razvijen kao performantni automobil legalan za javne puteve“.

Po svemu sudeći, Infiniti je uspeo da usavrši ovaj model. Rečeno je da je Niko Hulkenberg testirao prototip na stazi Salzburgring u Austriji.  Uprkos tome što je hibridni pogonski sklop završen, Infiniti će nastaviti sa testiranjima modela Q60 Project Black S. Razlog za to je, kako se navodi, mogućnost da se ovaj model pusti u serijsku, ograničenu proizvodnju.

Konačna odluka o proizvodnji će biti donešena pre kraja ove godine.

Bez obzira na to da li će ovaj automobil dobiti „zeleno svetli“ ili ne, o njemu znamo sledeće podatke: Q60 Project Black S je baziran na modelu Q60 Red Sport 400. On poseduje dva sistema skupljanja (rekuperacije) energije. Električna energija koja se preko tih sistema nakupi se skladišti u litijum-jonsku bateriju kapaciteta 4,4 kWh. Ona se nakon toga koristi za napajanje e-turbo punjača i elektromotora koji je integrisan u zadnuj osovinu.

Infiniti Q60 Project Black S

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery