Vesti

Kia bi mogla konstruisati SUV baziran na hečbek modelu Rio!?

Taj model bi bio na dnu SUV game kompanije Kia

Kia Rio SUV
1.09KPregleda

Kia bi uskoro mogla dodati novi, mali SUV model svojoj gami koji će se prodavati uporedo sa modelom Stonic. Taj model bi bio baziran na hečbek modelu Rio. 

Kia Rio SUV

Kao i mnogi drugi proizvođači, Kia je svesna potražnje koja na tržištu vlada za SUV i krosover modelima. Iz tog razloga ovaj južnokorejski proizvođač veruje da je konstrukcija novog, malog SUV-a koji bi bio baziran na modelu Rio, način da se poveća prodaja i ostvari veći profit.

David Labros, šef planiranja prozvoda evropskog ogranka kompanije Kia je rekao da još uvek ništa nije odlučeno o SUV modelu baziranom na modelu Kia Rio, ali da se o tome razmišlja. To je potvrdio i Emilio Herera, još jedan zvaničnik kompanije Kia.

Ako Kia zaista odluči da kreira SUV model baziran na hečbeku Rio, velike su šanse da bi sledeća generacija modela Stonic mogla evoluirati u SUV malo većih dimenzija. Na taj način bi se u gami kompanije napravilo mesta za novi model. Takvo vozilo bi verovatno imalo sportski dizajn nalik na modelu XCeed.

U međuvremenu, Kia se fokusira na novi Seltos. To je SUV koji je u gami kompanije pozicioniran ispod modela Sportage. Njegovi glavni konkurenti su Honda HR-V, Mazda CX-3 i Toyota C-HR.

Uvodni Seltos se prodaje sa dvolitarskim, atmosferskim agregatom sa četiri cilindara. On razvija 147 KS i povezan je sa CVT menjačem, Na vrhu ponude je 1.6-litarski turbo benzinac koji razvija 175 KS i povezan je sa sedmostepenim DCT automatskim menjačem. Na određenim tržištima će Seltos biti dostupan i sa 1.6-litarskim dizel agregatom koji razvija 134 KS.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery