Vesti

Odložena premijera modela Genesis GV80!

Zbog toga što ovaj model mora da bude “savršen”

Genesis GV80
1.86KPregleda

Premijera modela Genesis GV80 je još jednom odložena. Sada se navodi da će ovaj model premijerno biti predstavljen u januaru.

Genesis GV80

Ovoga meseca se pojavilo nekoliko fotografija na kojima se vidi model Genesis GV80. Takođe, objavljeni su i detalji koji se tiču pogonskih opcija. Premijera je trebalo da bude održana 19. decembra, ali to se nije desilo.

Kako su naveli predstavnici kompanije Hyundai, premijera modela Genesis GV80 je odložena zbog toga što taj model “mora da bude savršen u svakom smislu”. Ipak, do odlaganja premijere je došlo najverovatnije zbog trolitarskog, šestocilindarskog agregata koji će se prodavati na pojedinim tržištima. Problem je nastao kod dobijanja sertifikata koji se tiče njegovog uticaja na životnu sredinu.

Iako novi datum premijere još uvek nije zvanično potvrđen, rečeno je da će ona biti održana u januaru.

Upravo će varijanta sa gorepomenutim trolitarskim dizel agregatom prva stići na tržište. Mesec dana kasnije se očekuju i dva benzinska agregata. Uvodni će imati radnu zapreminu od 2,5 litara, četiri cilindara i turbo punjač. Razvijaće oko 300 KS i 422 Nm obrtnog momenta. To bi trebalo da bude dovoljno da Genesis GV80 iz mesta do 100 km/h ubrzava za 6,9 sekundi.

Na vrhu ponude će biti 3.5-litarski V6 agregat. On će razvijati 375 KS i 530 Nm obrtnog momenta. Od 0 do 100 km/h će ubrzavati za samo 5,7 sekundi.

Spekuliše se da će početna cena ovog modela biti oko 44.000 evra, te da će najskuplja varijanta koštati oko 62.000 evra.

Genesis GV80

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery