AktuelnoPRVesti

Novo partnerstvo koje obećava

1.1KPregleda

Renault Grupa i kompanija PUNCH Torino predstavili stratešku saradnju u području dizel motora sa niskim nivoom emisija

 

 

UKRATKO:

 

 

PUNCH se sprema za kupovinu Renaultovih četvorocilindričnih dizel motora za laka komercijalna vozila koja se proizvode u Renaultovoj fabrici u Cléonu 

 

• PUNCH će biti ovlašćen da upotrebljava i prodaje sadašnje i buduće četvorocilindrične dizel motore koje proizvodi Renault 

 

• Ova saradnja se zasniva na dugogodišnjem iskustvu Renault Grupe u proizvodnji motora i stručnosti kompanije PUNCH Torino, poznatoj po svojim naprednim dizel pogonima sa niskim nivoom emisija i elektronici. 

 

• Saradnja na razvoju dizel motora sa niskim nivoom emisija za laka komercijalna vozila će se odvijati u okviru grupinog projekta Horse, najavljenog na Danu tržišta kapitala. 

 

 

 

 

 

 

OPŠIRNIJE:

 

 

Renault Grupa i kompanija PUNCH Torino, renomirani centar izvrsnosti za pogonske sisteme i elektroniku, su danas najavili potpisivanje memoranduma o razumevanju vezanog za saradnju na razvoju Renaultovih četvorocilindričnih dizel motora za laka komercijalna vozila. U skladu sa uslovima koji proizlaze iz sporazuma, kompanija PUNCH će biti ovlašćena da kupuje, upotrebljava i prodaje sadašnje i buduće četvorocilindrične dizel motore koje proizvodi Renault. Saradnja će se odvijati u okviru grupinog projekta Horse, najavljenog na Danu tržišta kapitala.

 

 

U okviru projekta Horse, inženjerski timovi Renault Grupe će nastaviti da razvijaju dizel motore sa niskim nivoom emisija za laka komercijalna vozila, pri čemu će im na raspolaganju biti resursi inženjerskog odeljenja kompanije PUNCH. Kompanije će udružiti snage na razvoju Renaultovih četvorocilindričnih dizel motora za laka komercijalna vozila, usklađenih sa normama Euro VI i Euro 7, kako bi sve bilo spremno za početak proizvodnje u 2025.

 

 

Motori će se za potrebe partnera proizvoditi u fabrici Renault grupe, Cléon u Normandiji u Francuskoj.

 

 

Primenom ovog sporazuma, kompanija PUNCH će moći da se osloni na dugogodišnje iskustvo Renault Grupe u proizvodnji motora, kao i na tehničke veštine timova fabrike u Cléonu koji proizvode najbolje dizel motore u skladu sa evropskim normama i potrebama kupaca. S druge strane, Renault Grupa će imati koristi od velike inženjerske stručnosti u području razvoja motora koju kompanija PUNCH Torino dokazuje već više od 15 godina kroz saradnju sa svetskim proizvođačem automobila.

 

 

Zadovoljstvo nam je što imamo priliku da sarađujemo sa kompanijom PUNCH Torino koja će kupovati naše četvorocilindrične dizel motore za svoje kupce lakih komercijalnih vozila. To je konkretan dokaz važnosti projekta Horse koji otvara nove prilike na različitim tržištima. Deljenje stručnosti i zajednička ulaganja su ključna za razvoj termičkih motora sa niskim nivoom emisija koji ispunjavaju buduće evropske norme, našim kupcima pružaju najbolja rešenja u klasi i istovremeno smanjuju nepovoljan uticaj na okolinu”, izjavio je Gilles Le Borgne, izvršni potpredsednik odeljenja za inženjering Renault Grupe.

 

 

„Uzbuđeni smo što imamo priliku da sarađujemo sa globalnim akterom kao što je Renault Grupa i smatramo kako nam je dosadašnja saradnja sa proizvođačem automobila pomogla da steknemo njeno poverenje. Itekako se radujemo budućnosti i prilikama za proširenje game motora”, izjavio je Pierpaolo Antonioli, voditelj tehnološkog odeljenja PUNCH Grupe i glavni direktor kompanije PUNCH Torino.

 

 

Ovaj sporazum će se bazirati na potencijalnoj budućoj saradnji dve kompanije, uključujući i saradnju u području termičkih motora sa pogonom na vodonik, a u kojem filijala PUNCH Hydrocells već ima bogato iskustvo.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery