AktuelnoVesti

Krađa kablova potkresala krila Sokola

1.65KPregleda

Soko usporen zbog krađe  infrastrukturnih delova

 

 

 

Zbog krađe delova kontaktne mreže iznad železničke pruge na dve lokacije između Beograda i Novog Sada, tokom jučerašnjeg dana došlo je do kašnjenja vozova na brzoj pruzi, saopštile su Infrastrukture železnica Srbije. 

 

 

Na meti kradljivaca bili su delovi kontaktne mreže, koji se zovu čvrste tačke. Napravljene su od nosećeg užeta i služe da obezbede stabilnost jednog zateznog polja kontaktne mreže, koje je dugo oko 1.600 metara. Te čvrste tačke su redovno pod naponom od 25 hiljada volti. „Infrastruktura železnica Srbije“ za čvrste tačke na elektrificiranim prugama u Srbiji počela je umesto nosećeg užeta od bakra da koristi čeličnu pocinkovanu užad, ali se krađe i dalje nastavljaju.

 

Na brzoj pruzi ukradeno je ukupno osam čvrstih tačaka, stoji u saopštenju.

 

Tri ekipe „Infrastrukture železnica Srbije“ noćas su od 23.30 sati, nakon prolaska poslednjih putničkih vozova na ovoj pruzi, počele da rade na zameni čvrstih tačaka na kontaktnoj mreži.

 

Planirano je da ekipe „Infrastrukture železnica Srbije“ rade tokom čitave noći, kako bi ukoliko ne bude bilo nepredviđenih teškoća, do ujutru popravili kontaktnu mrežu i sanirali posledice ovih krađa, dodaje se u saopštenju. 

 

 

Kako dodaju, država je u izgradnju brze pruge Beograd – Novi Sad uložila velika finansijska sredstva, a saobraćaj vozova brzinom od 200 km/sat predstavlja ponos Srbije na zadovoljstvo svih putnika i korisnika usluga. Ovakvim nasilničkim i bahatim ponašanjem prema železničkoj imovini, lopovi nanose ogromnu štetu državi i železnici, i ne samo da ugrožavaju redovitost i funkcionisanje, već utiču i na bezbednost saobraćaja vozova, ističe se u saopštenju.

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery