AktuelnoVesti

Novi šef Alfe Romeo nezadovoljan Tonaleom – odložena premijera

4.64KPregleda

Nakon što je preuzeo kormilo Alfe Romeo ranije ove godine, Francuz, Žan-Filip Imparato, odlučio je da odloži lansiranje Tonale krosovera, nezadovoljan performansama novog modela.

 

Samim tim, Tonale neće u proizvodnju ući pre 2022., mada je prvobitno bilo planirano da se to desi ove godine. Uglavnom, odlaganje neće trajati više od nekoliko meseci.

 

 

Šta je tačno problem? Čini se da Imparato želi da unapredi Tonaleov „plug-in“ hibridni sistem, mada nismo sigurni na kojem planu. Moglo bi da se radi o snazi, ali je verovatnije da je reč o čisto električnoj autonomiji, koja za sada ostaje misterija, baš kao i sam pogonski sklop.

 

Ono što znamo u vezi s Tonaleom je da će koristiti istu platformu kao Jeep Compass, čiji se „plug-in“ hibridni sistem sastoji od 1,3-litarskog turbomotora, elektromotora i baterije od 11,4 kWh. Čisto na „struju“ može da pređe do 45 kilometara, što bi moglo da bude predmet Imparatovog nezadovoljstva, mada još uvek ne znamo da li će ova dva modela deliti istu PHEV konfiguraciju.

 

 

Kada bude konačno pristigao, Tonale će biti prvi model Alfe Romeo pod Stellantisovim krovom i prvi model italijanske marke još od Stelvija 2016.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery